UFC

Anthony Smith želi novu priliku: ‘Revanš s Rakićem ima smisla nakon što pobijedim Spanna‘

Anthony Smith vs. Aleksandar Rakić
 Screenshot (youtube, Mma Weekly)
UFC-ov borac poluteške kategorije Anthony Smith nikako ne može prihvatiti poraz od srpskog borca

Trenutno šestorangirani borac UFC-ove ljestvice izazivača u poluteškoj kategoriji Anthony Smith narednog vikenda predvodit će UFC Fight Night 192 priredbu borbom protiv Ryana Spanna. Vratio se ''Lionheart'' na pobjedničke staze pobjedivši Devina Clarkea i Jimmya Crutea u posljednja dva nastupa koja je odradio. Smith je prije toga imao dva poraza u nizu, jedan od Glovera Teixeire, a drugi od srpskog borca Aleksandra Rakića. Čini se kako ovaj drugi poraz nikako ne može prihvatiti te želi revanš protiv ''Rakete''.

''Mislim da nakon ove borbe, nakon što uđem tamo i pružim dominantnu izvedbu ne moram više braniti svoju poziciju. Nakon toga mogu nastaviti s penjanjem ka vrhu. Zato mi borba protiv Rakića ima smisla. Moram se boriti s protivnicima ispred mene. Thiago Santos ima ugovorenu borbu (protiv Johnnyja Walkera), Jiri Prochazka će dobiti 'title shot' protiv pobjednika borbe između Jana Blachowicza i Glovera Teixeire. Reyes ima tri poraza zaredom i ta mi borba nema smisla. Rakić je jedini tu i to je tip koji mi ima smisla po pitanju idućeg protivnika'', rekao je Smith predstavnicima medija uoči borbe koja ga čeka ovaj vikend te se osvrnuo na Rakićeve želje da dobije priliku za napasti pojas.

''Znam da on želi čekati borbu za titulu, ali mislim da to nema smisla. To je baš jedna od onih stvari koje nemaju pretjeranog smisla. On nije imao ni jedno spektakularno izdanje. Radio je dovoljno da pobijedi, što je u suštini ono što trebate učiniti. Ali, on nikoga ne oduševljava i UFC ga ne moli da se bori za titulu.'', dodao je Smith.

Ryan Spann, ''Lionheartov'' protivnik ovog vikenda osjetno je niže rangiran nego Anthony Smith. Trenutno okupira 11. mjesto ljestvice izazivača, dakle Spann se nalazi pet mjesta ispod svog protivnika Anthonyja Smitha. Smith nema problema s time, no kao što je naveo, nakon toga želi borbe protiv onih boraca koji su iznad njega u poretku.

''Mislim da nakon borbi protiv Glovera i Rakića nisam bio u poziciji da tražim nekog ispred mene. Na neki način sam morao braniti svoju poziciju. To sam učinio borbama protiv tipova koji su bili iza mene u poretku.''

Aleksandar Rakić zasigurno nije zainteresiran za još jednu borbu protiv Smitha nakon što ga je uvjerljivo savladao jednoglasnom odlukom prije godinu dana. Borac iz Srbije trenutno je treći u poretku izazivača, a jedine borbe koja ga zanimaju jesu ona protiv Jirija Prochazke ili borba za pojas UFC-ove poluteške kategorije.

Linker
19. travanj 2024 09:59