UFC

Benson Henderson o Khabibu: ‘Mislim da ima barem 10 ili 15 većih boraca od njega‘

Benson Henderson
 Ed Mulholland/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije Benson Henderson ne vidi Khabiba niti kao najvećeg u kategoriji

Svrstavanje Khabiba Nurmagomedova na ljestvicu najvećih boraca u povijesti sporta izaziva jako puno polemike. Puno je onih koji smatraju kako neporaženi borac s 29 pobjeda jednostavno mora biti pri samom vrhu te ljestvice, no s druge strane, postoje i oni koji vide nekoliko nedostataka u njegovom rezimeu.

Bivši UFC-ov i WEC-ov prvak lake kategorije Benson Henderson trenutno nastupa u Bellatoru. 37-godišnji ''Bendo'' UFC-ovom lakom kategorijom vladao je kroz 2012. i 2013. godinu, odnosno onda kada se Khabib tek počeo probijati na scenu. Henderson je u međuvremenu doživio određeni pad te se protiv Khabiba nikada nije borio. Henderson se u razgovoru za MMA Mania portal dobio priliku osvrnuti na Khabibovo mjesto među najvećim borcima ikada, a moglo bi se reći kako ga Henderson ne vidi u tom društvu.

''Zar itko mari za moje mišljenje? Ali ja neću svrstati Khabiba među najveće ikad. Možda ga možete smatrati jednim od najvećih u lakoj kategoriji, ali što se tiče najvećih ikada u cijelom sportu, nikako. Mislim da ima 10 ili 15 boraca koji su veći od njega. Ja sam jedan od onih purista koji značaj pridaju i dugotrajnosti, tj. onima koji su se godinama natjecali na visokoj razini, To nisu oni koji imaju 35-0 omjer, a deset borbi protiv top boraca.'', započeo je ''Bendo'', a zatim je odabrao najvećeg borca lake kategorije po svom mišljenju.

''Po meni, BJ Penn je najveći borac lake kategorije u povijesti. On je ujedno i jedan od najvećih kada uzmemo sve kategorije u obzir. On se konstantno natjecao protiv najboljih na svijetu, protiv boraca koji su u tom trenutku bili najbolji. Ne možete reći da se nije borio s nekim. On se u svoje vrijeme borio s najboljima na svijetu i pobjeđivao ih je. Za mene, on je među najvećima.'', dodao je ''Smooth''.

Prije nekoliko dana imali smo prilike pročitati i mišljenje Michaela Bispinga. Još jedan bivši UFC-ov prvak također ne vidi Nurmagomedova kao jednog od najvećih u povijesti sporta.

''Ako pogledate njegovu karijeru, on se nije borio protiv najboljih sve do samog kraja svoje karijere. Kada ga usporedite s GSP-jem, Jonesom ili Andersonom Silvom, njihovi nizovi protiv boraca svjetske klase puno su dulji.'', između ostalog rekao je tada Bisping u ''The Pain Game'' podcastu.

Čini se kako je Khabibova ostavština ipak doživjela određeni udarac ranim umirovljenjem. Sve je više boraca koji smatraju da se trebao dulje dokazivati, ali Nurmagomedov je dao obećanje majci. Možda je time umanjio svoju veličinu kao borca, no ponekad ima i većih stvari od sportskih uspjeha.

Linker
19. travanj 2024 21:52