UFC

Blachowicz je odmah imao poruku za sjajnog Jirija Prochazku: ‘Mač protiv katane!‘

Jan Blachowicz
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Prvak je s velikim zanimanjem pratio događanja iz UFC-ovog APEX-a

UFC-ov prvak poluteške kategorije, Jan Blachowicz, trenutno ima privilegiju odmarati i pratiti događanja u vrlo uzbudljivoj UFC-ovoj diviziji na čijem je trenutno tronu. Tako je mogao uživati u borbi koji su pružili Jiri Prochazka i Dominick Reyes, borac protiv kojeg je on do svoje titule došao. Vidio je pobjedu Čeha na zapravo vrlo sličan način onome kojim je on došao do pojasa. Prekid nokautom na samom kraju druge runde.

Prochazka se sad promovirao u glavnog kandidata za idućeg izazivača, iako je moguće da se do rujna i Janove borca protiv Glovera Teixeire uistinu još svašta dogodi. No, nema sumnje kako je prvak impresioniran onim što je napravio borac iz njemu susjedne države. To najbolje možemo zaključiti po Janovoj objavi na Twitteru.

"Hej Jiri, ti protiv mene u Cieszynu. Poljski vitez protiv češkog samuraja. Mač protiv katane", napisao je Jan uz neizostavni dodatak "Legendarne poljske snage".

Cieszyn je inače Janov rodni grad, zapravo mjesto od 35 tisuća stanovnika na jugu Poljske. No, veliki dio razloga zašto ga je Jan naveo je u tome što se grad nalazi na samom granici s Češkom. Ipak, koincidencija nije toliko velika da je i Jirijev grad blizu. On dolazi iz Znojma, grada na jugu Češke, blizu granice s Austrijom.

Teško je zaključiti kakvi bi mogli biti idući planovi UFC-a s poluteškom kategorijom. Nekako najrealnije izgleda borba između Prochazke i Aleksandra Rakića za prvog izazivača, no na vrata kuca i Magomed Ankalaev, a Anthony Smith je posljednjim nastupima dokazao kako je i on još uvijek pri vrhu. Vremena do borbe Blachowicza i Teixeire ima dovoljno da bi UFC povukao pravi potez. No, u slučaju da se Brazilac ozlijedi, nekako se čini da je Prochazka ovim nastupom došao na poziciju prve opcije za zamjenu.

Linker
14. travanj 2024 11:19