UFC

Borba UFC teškaša Shamila Abdurakhimova otkazana peti put za redom

Shamil Abdurakhimov
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Chris Daukaus i Shamil Abdurakhimov neće se boriti niti ovog vikenda na UFC on ESPN 28 priredbi

Nakon što je UFC-ova teškaška Top 10 borba između Chrisa Daukausa i Shamila Abdurakhimova dobila odgodu, odnosno prebačena je s UFC on ESPN 27 na UFC on ESPN 28 priredbu, ona je sad u potpunosti otkazana i neće se održati ovog vikenda na priredbi gdje je trebala ponijeti status sunaslovne borbe.

Trenutno nije poznato što se točno dogodilo, no mediji saznaju kako razlog ponovno dolazi sa strane ruskog borca. Prošlotjedna borba naime je otkazana radi pozitivnog COVID-19 testa u njegovom kampu. Isti izvori saznaju kako je ovaj dvoboj i dalje u planu te da će samo trebati proći još nekoliko tjedana do njega.

39-godišnjeg Abdurakhimova smo posljednji put gledali u rujnu 2019. godine, kad je na UFC 242 priredbi poražen od Curtisa Blaydesa. Time je prekinut njegov niz od tri pobjede. U međuvremenu je dva puta otkazivanja ugovorena borba protiv Ciryla Ganea, zatim jednom protiv Augusta Sakaia te sada dva puta protiv Daukausa.

Daukaus je UFC-u pristupio nakon posljednje borbe svog planiranog protivnika te je do sada upisao tri čiste pobjede, izborivši Top 10 poziciju. Ovaj aktivni policajac iz Philadelphije sva tri navedena puta slavio je nokautom, a posljednje žrtva mu je bio Aleksei Oleinik, čije je mjesto u Top 10 preuzeo. Taj poredak on zapravo zatvara, dok je Rus na sedmom mjestu.

Glavna borba UFC on 28 priredbe, koja će se održati ove subote, i dalje je aktivna. Radi se o okršaju Uriaha Halla i Seana Stricklanda.

Linker
20. travanj 2024 03:42