UFC

BORILAČKI TJEDAN: FNC je u fokusu regionalnih fanova, ali kakav spektakl nudi ONE!

Curtis Blaydes i Chris Daukaus

 Ufc
Izuzetno bogat borilački tjedan čeka nas narednih dana i uzbuđenja ne bi trebalo izostati

MMA fanovi, ali i oni boksački, uistinu će uživati ovaj tjedan. Od zanimljivih priredbi pod okriljem najvećih stranih MMA promocija pa sve do sjajnog FNC 5 eventa u Zaboku, sve to čeka nas ovaj tjedan.

UFC Fight Night 205: Curtis Blaydes vs. Chris Daukaus

Dvoboj četvrtorangiranog izazivača teške kategorije (Blaydes) i devetorangiranog izazivača, predvodit će ovotjednu UFC-ovu priredbu. Chris Daukaus nakon poraza od Derricka Lewisa, imat će novu priliku dokazati da pripada vrhu kategorije, dok će Blaydes čuvati svoju visoku poziciju. Askar Askarov i Kai Kara-France borit će se u meču koji bi mogao odrediti izazivača u muha kategoriji, a gledat ćemo i borce poput Neila Magnyja, Matta Browna, Ilira Latifija, Alexeyja Oleinika itd.

Kad: U subotu, 26. ožujka. Preliminarni dio započinje u 21:00h, a ''main card'' startat će od ponoći.

Gdje: Columbus, Ohio, USA

Popis borbi: pogledajte OVDJE

FNC 5: Bažant vs. Jason

Nakon 12. mjeseca i spektakla u Osijeku, FNC se vraća s novim spektaklom. Zabok će ugostiti prvu ovogodišnju FNC priredbu, a dobit ćemo i prvog prvaka u povijesti promocije. Daniel Bažant i Rony Jason borit će se za prvaka perolake kategorije. Marko Bojković, Ivica Trušček, Patrik Ćelić, Matija Bosančić i mnogi drugi, imena su zbog kojih ne smijete propustiti ovu priredbu.

Kad: Subota, 26. ožujka, 19:00h.

Gdje: Sportska dvorana Zabok.

Popis borbi: trenutno nije objavljen

ONE Championship: X

Priredba pomalo čudnog naziva, no zapravo odgovarajućeg imena. Naime, najjača azijska borilačka promocija ovaj tjedan organizira priredbu na kojoj ćemo gledati 20 mečeva! Bit će tu MMA mečeva, kickboksa, Submission grapplinga, Muay Thai i mečeva pod svakakvim modificiranim pravilima. Angela Lee i Stamp Fairtex predvode priredbu borbom za pojas u kategoriji do 52 kilograma. Ipak, puno više pažnje privlači borba Demetriousa Johnsona. Jedan od najvećih MMA boraca ikad, borit će se protiv Muay thai ikone, Rodtanga Jitmuangnona. Radi se o borbu na četiri runde po tri minute. Dvije runde bit će prema Muay thai pravilima, a dvije prema MMA setu pravila. Još pregršt borbi za razne pojaseve, dio su ovog spektakla koji je po imenima vjerojatno najkvalitetnija priredba ovaj tjedan.

Kad: Subota, 26. ožujka. Priredba je podijeljena na tri dijela. Prvi dio započinje od 06:00h, drugi od 10:00h, a treći u 13:00h.

Gdje: Singapore Indoor Stadium, Singapur

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Matchroom Boxing: Kiko Martinez vs. Josh Warrington 2

Borba za IBF-ovog prvaka perolake kategorije, također je na rasporedu ovaj tjedan. Kiko Martinez (43-10-2) branit će pojas koji je krajem prošle godine osvojio protiv Kida Galahada. Josh Warrington (30-1-1) pokušat će vratiti pojas na Otok. Dvojica boksača obračunala su se još 2017. godine, a tada je Warrington slavio većinskom odlukom. U sklopu iste priredbe, Maria Cecilia Roman (15-4-1, 1 NC) branit će IBF-ov pojas u bantam. Protivnica će joj biti Ebanie Bridges (7-1).

Kad: Subota, 26. ožujka, 20:00h.

Gdje: Leeds, Ujedinjeno Kraljevstvo

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Linker
12. svibanj 2024 09:20