UFC

BORILAČKI TJEDAN: Stošić, Erslan i Pejić u novom KSW pohodu, Green traži senzaciju protiv Makhacheva

Borilački tjedan

 Ksw/ufc/bellator
Daniela Bažanta također čeka velik meč pod okriljem jako dobre češko-slovačke promocije

Posljednji vikend u drugom mjesecu 2022. godine, donosi nekolicinu borilačkih uzbuđenja. Ipak, regionalni MMA fanovi najviše pažnje usmjerit će prema KSW-u, ali i Oktagonu.

KSW 67:

Darko Stošić, Ivan Erslan, Filip Pejić. Treba li nešto dodati? Srpski teškaš borit će se protiv Phila De Friesa za pojas prvaka teške kategorije, a ujedno će i predvodit ovu priredbu. Ivana Erslana čeka neporaženi Hasan Mezhiev (12-0-0), dok će Pejić povratak pobjedama tražit protiv također neporaženog Dawida Smielowskog. Priredba koja se ne propušta.

Gdje: Hala Global Expo, Varšava, Poljska

Kad: Subota 26. veljače, 18:00h. Pejićeva borba peta je na redu, Erslanova sedma, a Stošić nastupa u glavnoj (devetoj po redu) borbi večeri.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

UFC Fight Night 202: Makhachev vs. Green

Trebali smo gledati obračun Islama Makhacheva i Beneila Dariusha kojim bi vjerojatno dobili idućeg izazivača za pojas u lakoj kategoriji (nakon Gaethjea). Nažalost, Dariush je meč otkazao zbog ozljede, a uskočio je Bobby Green. Ostatak priredbe ne nudi naročito zvučna imena, no borce poput Joela Alvareza, Armana Tsarukyana, Mishe Cirkunova i Ignacija Bahamondesa itd., svakako se isplati pogledati.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas

Kad: Subota 26. veljače na nedjelju 27. veljače. Preliminarni dio započinje u 22:00h, dok ''main card'' starta jedan sat iza ponoći.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Bellator 275: Mousasi vs. Vanderford

Neće ni Bellator ostati dužan ovog vikenda. Bellator 275 event održava se u Dublinu, a Gegard Mousasi i Austin Vanderford predvode priredbu. Radi se o borbi za prvaka srednje kategorije, a Vanderford bi pobjedom nad Mousasijem definitivno postao poznat kao Austin Vanderford, a ne kao ''Mr. VanZant''.

Gdje: 3Arena, Dublin, Irska

Kad: Petak 25. veljače. Prelimsi započinju u 19:00h, dok glavni dio priredbe starta od 22:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

OKTAGON 31: Krištofič vs. Kincl

Priredba češko-slovačke promocije možda na prvu nije nešto što bi privuklo velik interes. Soldićev poznanik Patrik Kincl borit će se protiv Samuela Krištofiča za pojas srednje kategorije. Međutim, ono što nas zanima jesu mečevi u kojima će nastupiti Daniel Bažant i Vlasto Čepo.

Talentirani Bažant borit će se protiv Michala Nepraša, dok Čepu čeka borba protiv Alexandrea Silve.

Gdje: 02 Arena, Prag, Češka

Kad: Subota 26. veljače, u 18:00 sati. Bažantova borba prva je na rasporedu, dok će Čepo nastupiti u petoj borbi večeri.

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

One Championship: Full Circle

Najjača azijska MMA promocija nastavlja sa sjajnim priredbama. Reinier de Ridder branit će pojas srednje kategorije u meču protiv Kiamriana Abbasova, dok će se Roman Krykyla i Murat Aygun obračunati za prvaka teške kategorije u kickboxingu. Muay thai također će imati borbu za pojas. Petchmorakot Petchyindee branit će pojas perolake kategorije protiv Jamala Yusupova. Borci poput Aung La N Sanga, Davida Brancha, Guto Innocentea i Yurija Simoesa također će nastupiti na ovom sjajnom eventu.

Gdje: Singapore Indoor Stadium, Singapur

Kad: Petak 25. veljače, 14:30h.

Popis borbi: Pogledajte OVDJE.

Matchroom: Lawrence Okolie vs. Michal Cieslak

Boksačkih uzbuđenja također neće izostati. WBO prvak ''cruiser'' kategorije Lawrence Okolie (17-0-0), pojas će braniti protiv Poljaka Michala Cieslaka (21-1-0, 1 NC). Britanac Okolie, u posljednjem nastupu savladao je Crnogorca Dilana Prašovića. Na priredbi će nastupiti i hrvatski boksač Toni Višić (20-29-2), a protivnik će mu biti debitant Cheavon Clarke.

Gdje: O2 Arena, London, UK

Kad: Nedjelja 27. veljače, 18:00h. Glavna borba trebala bi zapčeti oko 23:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Josh Taylor vs. Jack Catterall

Pregršt pojaseva bit će ulog u meču između Josha Taylora (18-0-0) i Jacka Catteralla (26-0-0). Škotski boksač Josh Taylor nositelj je svih relevantnih pojaseva (WBA (Super), WBC, IBF, WBO) u super-lakoj kategoriji. Titule će braniti protiv Jacka Catteralla, a dodatan naboj pridonosi činjenica kako se radi o škotsko-engleskom obračunu.

Gdje: SSE Hydro, Glasgow, Scotland

Kad: Subota 26. veljače. ''Main card'' započinje u 20:00h, dok bi Taylor i Catterall u ring trebali kročiti oko 23:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE.

Linker
12. svibanj 2024 23:45