UFC

Brunson hrvanjem uništio Hollanda, spektakularne pobjede Griffina, Tuivase i Dawsona

Derek Brunson i Kevin Holland
 Screenshot
Puno lakše od očekivanog došao je Derek Brunson do pobjede nad Kevinom Hollandom

Vjerojatno najvažniju pobjedu svoje dosadašnje karijere i pobjedu kojom je vjerojatno osigurao napad na neku od viših pozicija unutar ljestvice izazivača UFC-ove srednje kategorije, upisao je Derek Brunson na UFC on ESPN 21 priredbi. Njegovo hrvanje bilo je nepremostiva prepreka za Kevina Hollanda, a pametno ga je koristio kroz svih pet rundi, nakon čega je uzeo uvjerljivu i neupitnu sudačku odluku.

Borbu je zapravo vrlo lako opisati. Brunson bi u većini slučajeva brzo dolazio do rušenje i kontrole, a to bi ponovio i u nekim slučajevima kad bi se njegov protivnik uspio ustati. Iznimka je bila tek druga runda, u kojoj ga je Holland uspio uzdrmati, no i tada je Derek ostao dovoljno sabran da bi borbu odveo na pod. Vrlo jednostrana bilo je ova borba i nema sumnje kako će Holland biti razočaran načinom na koji je prekinut njegov impresivan pobjednički niz. S druge strane, Brunson je uspio spojiti četiri trijumfa u nizu i s pravom može gledati prema Top 5.

Sunaslovna borba donijela je trijumf Maxa Griffina, koji je nokautom u prvoj rundi savladao Kenana Songa. Prvo je Kineza uslijed jedne razmjene udaraca uspio uzdrmati, a onda kombinacijom i završiti. Desni kroše točno u bradu Songa je na mjestu uspavao.

Montserrat Ruiz sudačkom je odlukom uzela pobjedu nad Cheyanne Buys, u borbi vrlo sličnoj "main eventu". Naime, kvalitetno hrvanje bilo je dovoljno za anulirati sve kvalitete koje njena protivnica posjeduje. Preostale dvije borbe glavnog programa završile su prekidom. Adrian Yanez je nokautirao Gustava Lopeza na samom početku treće runde, dok je Tai Tuivasa to napravio Harryju Hunsuckeru na početku same borbe.

Impresivnu izvedbu Granta Dawsona mora se posebno pohvaliti. U trenucima kad je bio dojam da je izgubio prve dvije runde, Dawson je završio borbu protiv Leonarda Santosa udarcima iz gornje pozicije, samo pet sekundi prije kraja. Time je ispravio loš dojam koji je ostavio u prvih deset minuta te je nastavio svoj pobjednički niz koji traje otkako je pristupio UFC-u.

Pobjede na uvodnom programu ove UFC priredbe još su upisali Macy Chiasson, Trevin Giles, Montel Jackson i Bruno da Silva.

UFC on ESPN 21 - Rezultati

Derek Brunson def. Kevin Holland - jednoglasna sudačka odluka
Max Griffin def. Song Kenan - KO (R1 2:20)
Montserrat Ruiz def. Cheyanne Buys - jednoglasna sudačka odluka
Adrian Yanez def. Gustavo Lopez - KO (R3 0:27)
Tai Tuivasa def. Harry Hunsucker - TKO (R1 0:49)

Macy Chiasson def. Marion Reneau - jednoglasna sudačka odluka
Grant Dawson def. Leonardo Santos - KO (R3 4:59)
Trevin Giles def. Roman Dolidze - jednoglasna sudačka odluka
Montel Jackson def. Jesse Strader - TKO (R1 1:58)
Bruno Gustavo da Silva def. JP Buys - TKO (R2 2:56)

Linker
27. travanj 2024 02:56