UFC

Čečenski lider ekspresno reagirao: ‘Chimaev nije umirovljen, ovdje će doći na rehabilitaciju‘

Ramzan Kadirov i Khamzat Chimaev
 Screenshot (youtube, Ufc)
Najavljeno umirovljenje Khamzata Chimaeva dovelo je do raznih reakcija širom svijeta

Nakon što je Khamzat Chimaev iznenadio cijelu borilačku zajednicu Instagram objavom u kojoj je najavio kraj svoje karijere, rijetko tko je mogao ostati ravnodušan. No, neki su pokušali uložiti svoj vlastiti trud i aktivno reagirati na situaciju.

Među njima je čečenski lider, Ramzan Kadirov, koji je Chimaeva nazvao i porazgovarao s njim o aktualnom problemu, koji mu uzrokuju posljedice COVID-19 oboljenja, a s kojim se susreo krajem prošle godine. Kadirov je o javnost o svom postupku obavijestio putem Instagram profila turističke zajednice Čečenije, koji zapravo on vrlo često koristi kao kanal svojih vlastitih objava.

"Prijatelji, vjerojatno ste već čuli vijest o Khamzatu Chimaevu, koji je najavio odlazak iz UFC-a. Ne vjerujući svojim očima, nazvao sam ga. Khamzat mi je rekao da je oporavak od bolesti spor te je pokušao biti iskren s navijačima pa je odlučio kako im neće davati lažnu nadu. Rekao sam mu da je sve ljude u Čečeniji ova vijest uzrujala. Podsjetio sam ga da ima puno mladih koje nadahnjuje te koji polažu nadu u njegov povratak i pobjedu. Milijuni fanova u Rusiji i svijetu. Ako navijači trebaju pričekati njegov povratak, tada ćemo svi sa strepnjom to i čekati te se veseliti njegovom ulasku u Octagon.

Tijekom našeg razgovora Chimaev je shvatio koliko je njegova karijera važna za svakog Čečena i obećao je da će uložiti sve napore da se što prije oporavi. U bliskoj budućnosti doletjet će u našu republiku, gdje će dovršiti rehabilitaciju i započeti s treningom. To znači da Khamzat ne odlazi, ostaje i pobijedit će do kraja!

Khamzat je napisao kako su mu srce i tijelo sve rekli, ali čečenski duh i volja za pobjedom ga tjeraju naprijed. Iz tog razloga pouzdano znam da će Khamzat osvojiti UFC pojas i pokazati da je najbolji od najboljih", napisao je Kadirov, pozvavši svoj narod na molitvu za što brži oporavak popularnog borca.

26-godišnji Chimaev trebao je imati strelovit uspon prema vrhu UFC-ove velter i srednje kategorije, no ova bolest ispriječila mu se dok se pripremao za borbu protiv Leona Edwardsa, u kojoj je pobjedom mogao izboriti čak i poziciju izazivača. Sve to vjerojatno je vrlo emotivno djelovalo na njega, a Dana White je objasnio kako ga u Las Vegasu liječe teških steroidima, nakon kojih se čovjek osjeća još gore te treba odmarati. Umjesto odmora, Chimaev je pokušao trenirati, a kad se vrlo brzo počeo osjećati jako slabo, postavio je spomenutu poruku na Instagram.

Iz UFC-a su najavili kako će Chimaev svoj oporavak u potpunosti odraditi o njihovom trošku u Las Vegasu pa je teško zaključiti kad bi se mogao uputiti u Čečeniju, gdje je nedavno upravo od strane Kadirova primljen poput svojevrsnog nacionalnog junaka.

Linker
24. travanj 2024 19:34