UFC

Cerrone će dobiti još jednu borbu u kojoj neće imati pravo na poraz

Donald Cerrone
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Predsjednik UFC-a Dana White pokazao je simpatije prema svojoj velikoj zvijezdi

Sad već sa sigurnošću možemo zaključiti kako će Donald Cerrone otići u povijesti kao možda i najveća UFC zvijezda koja nikad nije došla do pojasa svjetskog prvaka. U tu kategoriju, tako visoko kao njega, možemo svrstati možda još jedino Alistaira Overeema i Mirka Filipovića, koji se jednostavno toliko dugo nije niti zadržao u promociji. Nažalost, proteklog vikenda doživio je poraz od Alexa Morona, čime je nastavio svoj negativni niz te već šest borbi ne zna za pobjedu.

Olakotna okolnost mu je to što se pripremao za borbu protiv već podosta ispranog bivšeg timskog kolege, Diega Sancheza, a na kraju ga je dočekala zamjena, iznimno motivirani Morono, koji ga je završio udarcima u prvoj rundi. Postavlja se pitanje što će biti s Donaldom, a isto je Dani Whiteu proslijedio Brett Okamoto u posljednjem njegovom intervjuu za ESPN.

"Cowboy je još jednom odradio svoje. Diego je otpao iz borbe, a on je prihvatio zamjenu u posljednji trenutak, sunaslovnu borbu. A prvobitno je prihvatio velter samo zbog toga što se tako dogovorio s Diegom. On se želi vratiti u laku kategoriju i odraditi još jednu borbu, a to je ono što mu namjeravam osigurati", rekao je White.

Okamoto je nakon toga postavio pitanje koje je nekako realno trebalo uslijediti. Ako ne pobijedi, hoće li to biti njegova oproštajna borba?

"Da", kratko je odgovorio White.

Cerrone je već sad legenda UFC-a i siguran budući član Kuće slavnih. On je postao sinonim borca koji se spreman boriti bilo kada i bilo gdje, neovisno protiv koga te u kojoj kategoriji. Taj pristup donio mu je ovaj status te puno fanova, no u nekim situacijama mu je ipak škodio po pitanju ambicija. 2010. godine borio se za titulu WEC promocije, kad je bolji od njega bio Benson Henderson, a 2015. napao je UFC titulu. Tim putem je protiv Rafaela Dos Anjosa odradio jednu od najlošijih borbi u karijeri.

S 37 UFC borbi dijeli prvo mjesto na vječnoj ljestvici s Jimom Millerom, dok je na ljestvici pobjeda na prvom mjestu s 23 UFC trijumfa, jednim više od Demiana Maije. Prema broju pobjeda prekidom (16) također dijeli prvo mjesto, tim putem s Charlesom Oliveirom. Oliveira mu je najbliži sljedbenik po broju bonusa, gdje je Donald također prvi. Ima ih 18, a Brazilac dva manje.

Linker
02. svibanj 2024 20:56