UFC

Cerrone žali bivšeg timskog kolegu i nesuđenog protivnika: ‘Novi ljubavnik preuzeo mu je život‘

Donald Cerrone
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Kauboj je trebao biti posljednji protivnik Diega Sancheza u UFC-u

Samo desetak dana prije nego se trebala održati borba između Donalda Cerronea i Diega Sancheza, došlo je do promjene. Borba je otkazana, a dan kasnije Sanchez više nije bio dio UFC-a. I tu je krenula serija Diegovih optužbi prema UFC-u. Zapravo, već prije otkazivanja borbe objavio je snimku razgovora njegovog trenera Joshue Fabije s UFC-ovim komentatorima, a nakon toga i telefonski razgovor Fabije s UFC-ovim odvjetnikom Hunterom Campbellom.

Da nešto s Diegove strane nije u redu, moglo se lako zaključiti po tome što je on te objave smatrao inkriminirajućim prema UFC-u, a zapravo su obje samo potvrdile kako je UFC napravio pravi potez odlučivši mu "dati papire", usput mu isplativši honorar koji je trebao dobiti za posljednju borbu, uz dodatak bonusa za pobjedu, koji mu naravno nije bio garantiran. Ipak, tu nije sve stalo, pa je Diego čak jučer izjavio kako vjeruje da će ga UFC pokušati ubiti zbog podataka koje je iznio o njima.

Javnost Diega zapravo žali, budući da im nije jasno kako je Fabia preuzeo kontrolu nad njim. Taj samoprozvani trener i voditelj "Škole za samosvjesnost" djelovao je na Diega tako da je ovaj napustio Jackson Winkeljohn tim, čiji je bio dugogodišnji član, odmah zarativši s njima, a Diegovi medijski nastupi bili su sve više zabrinjavajući. Sve je rezultiralo spomenutim otkazivanjem borbe protiv Cerronea, koji za svog bivšeg kolegu može reći jedini kako ga također žali.

"Teško je biti ljut na njega jer mislim kako on nije taj koji jaše ovog konja. Mislim da je zaslijepljen, a ovaj novi tip, njegov novi ljubavnik, mu pokazuje put. Ne znam mogu li biti ljut na tog momka, ili starog tipa, trebao bih ga tako nazvati. Taj ljubavnik i vođa njegovog kulta je preuzeo njegov život. Žalim te, Diego", rekao je Cerrone na medijskom druženju pred UFC on ESPN 24 priredbu, dodavši nešto o zamjeni protivnika:

"Nikad nisam vidio da je UFC nekoga otpustio jer je lud. Ovo je prvi slučaj. No, nije mi ovo prvi put. Napravio sam karijeru na 'short notice' borbama. Inače sam ja taj koji uskače, tako da mi je drago da je Alex ovog puta taj koji je to spreman napraviti protiv mene."

Alex Morono je u borbu protiv Kauboja uskočio nakon što je u prosincu prošle godine poražen od Anthonyja Pettisa. Ako ne računamo poništenu, prvobitno neodlučenu borbu protiv Nica Price, Pettis je i Donaldov posljednji protivnik. Obojicu je trenutni član PFL-a savladao sudačkom odlukom.

Linker
19. travanj 2024 18:57