UFC

Charles Oliveira: ‘Bez naočala vidim tri protivnika, jedino je bitno udariti onog srednjeg‘

Charles Oliveira

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
UFC-ovog prvaka lake kategorije izvan Octagona nikad nećete vidjeti bez naočala

Svojevrsni zaštitni znak UFC-ovog prvaka lake kategorije, Charlesa Oliveire, su naočale. Zbog njih on van borbe izgleda vrlo pitomo i naočito. Mnogi bi pomislili da je neki profesor ili inženjer, a ne čovjek koji zarađuje prezentacijom svojih borilačkih vještina protiv ljudi spremnih nanijeti mu bol.

No, kakav je zapravo njegov vid i što se događa kad skine naočale? Za pretpostaviti je da su mu potrebne, budući da ih nosi apsolutno svugdje osim naravno u borilištu. Sad je napokon o tome progovorio, nakon što je upitan može li razaznati lice svog protivnika kad borba krene.

"Ne da ne vidim lice protivnika, nego vidim tri lica. Ako pogodim ono srednje, dobar sam. I to mi je u redu, dok su tri borca, samo gađam sredinu. Da vam budem iskren, ja sam čovjek velike vjere u Boga i to mi nije šala. Ako skinem svoje naočale, vidim tek oko 50 posto, ali to mi nikad nije stvorilo problem u borbi", otkrio je Oliveira u razgovoru za brazilski Flow podcast, iskreno nasmijavši prisutne.

Očito da Oliveira nema samo opaku "jiu-jitsu" nego i opaku dioptriju. Nije otkrio koliku, no jasno je iz ispričanog da ona nije neznatna.

UFC-ov prvak nekad s naočalama zna doći do Octagona pa čak i ući u njega te ih tek onda skinuti. Upitan je tako znači li to da mu je vid toliko loš da ne bi mogao niti došetati do borilišta, otkrio je kako su naočale jednostavno dio njega.

"Ponekad uđem u Octagon s naočalama, ponekad ne. Sve ovisi o mojoj vibri. Nekad uđem s naočalama da bih izgledao bezopasnije ili čak još više šmokljanski nego što šmokljan zapravo jesam. Kad skinem naočale mi je sve u redu. Vidim protivnika s druge strane. Bog me blagoslovio time da vidim normalno. No, kad ih skinem na ulici, ja sam slijep čovjek", iznio je zanimljivu situaciju.

Oliveira bi tijekom proljeća trebao imati svoju drugu obranu titule UFC prvaka, no još uvijek ne zna tko će mu biti protivnik. Sve vodi prema Justinu Gaetheju, koji apsolutno posjeduje i najbolje reference za poziciju izazivača, no dok god tu plovi ime Conora McGregora, ništa nije sigurno.

Linker
23. travanj 2024 15:19