UFC

Charles Oliveira otkrio koji će segmenti napraviti razliku u meču s Beneilom Dariushom: ‘Bio sam sretan tijekom trening kampa‘

Charles Oliveira

 GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
‘Do Bronx‘ će se pokušati vratiti na pobjedničke staze nakon što je izgubio od Makhacheva

Na pay-per-view događaju ovog vikenda, bivši UFC-ov prvak u lakoj kategoriji, Charles Oliveira, "fan favorite", ući će u oktogon po prvi put nakon završetka svoje nezaboravne pobjedničke serije. Nakon uglavnom nedosljedne prve polovice svog mandata u UFC-u, "Do Bronx" je nanizao 11 uzastopnih pobjeda u razdoblju koje je uključivalo osvajanje naslova prvaka protiv Michaela Chandlera, kao i kasnije pobjede nad Dustinom Poirierom i Justinom Gaethjeom.

Ipak, nakon što je prošlog svibnja izgubio pojas na ljestvici, Brazilac ga nije uspio vratiti kada se pet mjeseci kasnije sudario s Islamom Makhachevom u Abu Dhabiju. Rus je osigurao dominantnu pobjedu submissionom, postavši prvi koji je u tom procesu pobijedio Oliveiru od 2017. godine.

U subotu će tražiti povratak protiv Beneila Dariusha, koji je u potrazi za svojim prvim pokušajem osvajanja pojasa u lakoj kategoriji. A uoči njihovog okršaja u Vancouveru, Amerikanac iranskog podrijetla postavio je pitanje može li se Oliveira još uvijek pohvaliti motivacijom potrebnom za nastavak druge vladavine.

Prema Brazilcu, njegov način razmišljanja je upravo ono što će ga izdvojiti od Dariusha u noći borbe. Tijekom prve epizode UFC 289 Embedded: Vlog Series, Oliveira je pružio uvid u svoje pripreme i gledao unaprijed u svoju dugo očekivanu bitku s Dariushom u Rogers Areni.

Iako mnogi vjeruju da će "Do Bronx" vjerojatno izgubiti motivaciju i želju za uspjehom nakon prekida impresivnog prošlogodišnjeg niza pobjeda, Brazilac je odlučno odbacio tu ideju.

"U ovom trening kampu, moj cilj je bio biti sretan. Potrudio sam se ne stresirati zbog borbe i umjesto toga sam se fokusirao na dobar provod. Treniram sa svojim pravim prijateljima koji znaju da želim ponovno biti prvak. Beneil je izuzetno čvrst momak i zaslužuje poštovanje. Ali iskreno, mislim da će moja sreća i glad napraviti stvarnu razliku u ovoj borbi," dodao je Oliveira.

Oliveira će pokušati dokazati da su te riječi točne na UFC-u 289 10. lipnja (šesti mjesec), gdje će se nadati da će spriječiti Dariusha da zabilježi devetu uzastopnu pobjedu i preskoči ga na divizijskoj ljestvici. Ako "Do Bronx" postigne taj podvig, možda će tražiti priliku za revanš protiv vladajućeg prvaka Makhacheva.

Linker
24. travanj 2024 17:58