UFC

Charles Oliveira puca na visoko: ‘Rado bih se borio za pojas u perolakoj i u velter kategoriji‘

Charles Oliveira

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Aktualni prvak UFC-ove lake kategorije želi napasti titule i u drugim težinskim kategorijama

Sjajnu 2021. godinu imao je Charles Oliveira. Nakon niza uspona i padova koji su ga pratili tijekom karijere, ''Do Bronx'' je u petom mjesecu 2021. godine, došao do vrhunca svoje karijere. Brazilac je nokautirao Michaela Chandlera u drugoj rundi, a krajem godine, u prosincu, uspješno je i obranio taj pojas. Oliveira je ugušio Dustina Poiriera u trećoj rundi i time se etablirao kao legitimni prvak lake kategorije.

Justin Gaethje nameće se kao najizgledniji idući izazivač, a pobjednik meča između Beneila Dariusha i Islama Makhacheva, trebao bi dobiti priliku nakon Justina. Conor McGregor također se pokušava ugurati u takve kombinacije, a pogledamo li ostatak lake kategorije, realnost je da izazivača dugo neće faliti.

Ipak, unatoč dugoj listi potencijalnih izazivača i samo jednoj obrani titule, Charles Oliveira već je počeo gledati i prema drugim kategorijama. Brazilac želi biti jedan od boraca koji je osvajao pojaseve u više kategorija, a otvoren je za borbe protiv prvaka perolake, ali i protiv prvaka velter kategorije. ''Do Bronx'' je nekoć nastupao u perolakoj kategoriji, ali na vaganju je padao u čak četiri navrata te je povratak u laku kategoriju bio logičan potez. Ipak, Oliveira vjeruje kako se može ponovno spustiti u nižu kategoriju.

''Stvarno sam vjerovao da više ne mogu skidati kilažu na 145 'pounda'. Ali nakon posljednjeg skidanja kilaže, bio sam jako blizu 155 'pounda' prije borbe, a imao sam puno vode u sebi. Vjerujemo da bi lakoćom skinuo kilažu i za perolaku kategoriju (145 pounda). Ako bih imao priliku odmah se boriti za pojas, skidao bih kilažu za taj meč. Ukoliko bih imao priliku napasti pojas u velteru, pristao bih i na to. Međutim, smatram da je izglednija opcija da se spustim u perolaku, nego da pređem u velteru, barem u ovom trenutku.'', rekao je Oliveira prilikom gostovanja u Trocacao Franca podcastu.

Aktualni prvak UFC-ove perolake kategorije, trenutno je Alexander Volkanovski. On se 05. ožujka trebao boriti protiv Maxa Hollowayja, ali Max je otkazao nastup zbog ozljede. Možda je Oliveira prepoznao mogućnost da on uskoči kao zamjena i napadne drugi pojas, ali lista zainteresiranih stvarno je duga, a ''Korejski Zombi'' trenutno je favorit za uskočiti umjesto Hollowayja.

Linker
29. travanj 2024 23:06