UFC

‘Chito‘ Vera nakon osvete: ‘Slomio mi je srce u prvoj borbi‘

Marlon ''Chito'' Vera
 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Petnaestorangirani borac UFC-ove bantam kategorije došao je do željene osvete te prozvao novo ime

Ekvadorski borac Marlon Vera proteklog vikenda na ''UFC on ESPN 25'' priredbi jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio je Daveyja Granta. Oba borca nagrađeni su bonusima od 50 tisuća dolara za najbolju borbu večeri. Njihov meč zapravo je revanš, a dvojac se prvi puta sukobio 2016. godine. Tada je uspješniji bio Englez, također jednoglasno na bodove.

Nakon pet godina te trinaest odrađenih borbi, ''Chito'' je došao do osvete te nije skrivao oduševljenje.

''Osjećaj je izvanredan. Dobio me dok sam bio mlad i nezreo. No mene se ne pobjeđuje dvaput. Kada me UFC nazvao da mi ponude novu borbu, iskreno, očekivao sam veće ime. Svi su mi govorili da će ovo biti lagana borba za mene, no ne postoje lagane borbe u Octagonu.'', prenosi Sherdog izjave Marlona Vere.

Ekvadorac je u nastavku dodao kako ga je izuzetno pogodio prvi poraz od Granta:

''Slomio mi je srce tom borbom jer sam nakon te borbe odlučio da moram napustiti Ekvador i otići u Sjedinjene Američke Države. Sada sam pet godina u Americi i poprilično je dobro.'', dodao je ''Chito''.

Marlonu je prva borba protiv Granta bila tek treća unutar UFC-a, a pet godina kasnije, Ekvadorac je renomirani borac bantam kategorije. Trenutno je na 11 pobjeda te šest poraza pod okriljem najjače svjetske promocije, a slavio je čak sedam puta u posljednjih devet nastupa. Vera sada želi rangiranog protivnika, a devetoplasirani Dominick Cruz ime je koje ga najviše interesira.

''Mislim da borba protiv Cruza ima smisla jer smo obojica pobijedili u zadnjem nastupu. Već neko vrijeme sam u Top 15 i borio sam se s najboljima u kategoriji. Moja pretposljednja borba bila je protiv Josea Alda. Morao me rušiti i držati dolje kako bi došao do pobjede. Smatram da sam pobijedio u toj borbi, no on je proglašen pobjednikom na bodove. No nema izlika, ako me srušiš dolje, na meni je da se ustanem. Prihvaćam taj poraz kao muškarac.'', rekao je 28-godišnji Ekvadorac.

''Chito'' je uvjeren kako će jednoga dana doći do pojasa i spreman je na odricanja kako bi to i ostvario:

''Ulažem u svoju karijeru. Učinit ću što god je potrebno kako bih postao svjetskim prvakom. Želim osvojiti taj pojas za Ekvador.'', zaključio je razgovor Marlon Vera.

Dominick Cruz prozvan je od strane Vere odmah nakon borbe Ekvadorca i Granta, a kako se Cruz našao za komentatorskim stolom, imao je priliku ekspresno odgovoriti.

''Duga je lista ljudi koji me prozivaju. Svi se pokušavamo penjati na rankingu i stoga poštujem svakog tko se želi boriti s borcima koji su iznad na ljestvici. On želi borbu sa mnom, no i ja želim borbu s nekim iznad mene.'' rekao je bivši prvak direktno u prijenosu UFC-ove priredbe.

Eventualna pobjeda protiv Cruza bila bi svakako najveća u Verinoj karijeri, no vidjet ćemo što UFC-ovi matchmakeri misle o ovakvom uparivanju dvojice rangiranih bantamaša.

Linker
18. travanj 2024 00:31