UFC

‘Chito‘ Vera objasnio zašto se ne bori protiv Yana: ‘Taj debeli tip nije mogao skinuti kilažu na vrijeme‘

Marlon Vera

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Marlon Vera nadao se borbi protiv sjajnog ruskog borca, ali Petr je bio na romantičnom putovanju po Europi

Iako ‘‘Chita‘‘ Veru ovog vikenda čeka obračun protiv Dominicka Cruza i Ekvadorac ne može biti nezadovoljan takvim protivnikom, ipak se radi o promjeni onog što mu je prvotno obećano. Naime, Vera se prema svojim navodima trebao boriti ovog vikenda protiv Petra Yana koji je prvi na ljestvici izazivača unutar bantam kategorije, dok je Cruz osjetno niže rangiran i zauzima osmu poziciju.

Unatoč nižoj poziciji, dobro je poznato kakvu reputaciju Cruz uživa i pobjeda nad takvim borcem itekako vrijedi. Vera je ipak nekako bio zainteresiraniji za Petra Yana i odmah je pristao na tu ponudu, ali određene komplikacije su se ispriječile u održavanju te borbe.

‘‘Petr Yan, taj debeli tip odbio je borbu jer je jeo pizzu u Italiji, a zatim je rekao: ‘Oh, nemam vremena skinuti kilažu i pripremiti se‘.‘‘, započeo je Vera prilikom gostovanja u MMA Houru, a zatim je dodao:

‘‘Ako sam ja tako lak novac, zašto ne kažeš jednostavno: ‘Briga me, pojest ću svoj komad pizze, a zatim ću te prebiti‘? Ali on je odbio borbu, htio se boriti u listopadu (10. mjesec) ili studenom (11. mjesec). On nije tako kul da ga toliko dugo čekam. Ja sam htio akciju, htio sam se boriti i želim zaraditi novac. Zatim su mi ponudili Dominicka Cruza, a ja sam odmah pristao, jer zašto ne? Zašto bih vam lagao? Kod mene nema laži. Tako su se stvari odvile. Yan je tražio više vremena jer je bio na putovanju u Europi. Bravo za njega.‘‘, objasnio je Vera.

29-godišnji ‘‘Chito‘‘ u ovaj meč ulazi s tri pobjede u nizu, a posljednji poraz pretrpio je krajem 2020. godine protiv legendarnog Josea Alda. Ovog vikenda čeka ga još jedna legenda, a Vera se nada kako će ovaj put bolje proći protiv borca takvog statusa. Novom pobjedom, trenutno petorangirani izazivač bantam kategorije imao bi jako dobar argument za napad na titulu. Što se pripreme za Cruza tiče, Vera ističe kako se ništa nije promijenilo u odnosu na pripreme koje je spremao odraditi za meč protiv Yana.

‘‘Sve je isto. Ne postoji bolje ili lošije. Dominick je nešto stariji, budimo realni. On vjerojatno neće imati isti tempo kao što bi Yan imao. Ali i dalje je ovo šakački obračun. Možete slomit mali prst i upasti u probleme samo zbog toga. Posjekotina može promijeniti cijeli tijek borbe. Stoga ne razmišljam kako je ovo lakši posao. Svakog dana budim se s razmišljanjem kako će ovo biti najteža, najkrvavija borba u mom životu, ali tako razmišljam o svakom svom protivniku.‘‘, pojasnio je Vera kako razmišljaju borci na tako visokoj razini.

Petr Yan s druge strane borit će se tek 22. listopada (deseti mjesec), a protivnik će mu biti Sean O‘Malley. Pobijede li Yan i Vera u svojim sljedećim mečevima, nije isključeno da ih UFC upari u prvom kvartalu sljedeće godine.

Linker
28. travanj 2024 12:55