UFC

Cijena velike borbe i novozelandskih mjera: Dan Hooker može obitelj vidjeti tek u ožujku

Dan Hooker
 screenshot/YouTube
UFC-ov borac morat će nakon borbe na UFC 257 priredbi još mjesec dana ostati u Abu Dhabiju

Nakon srpanjske borbe protiv Dustina Poiriera, Dan Hooker je po povratku u Novi Zeland dva tjedna morao provesti u karanteni unutar hotela u sklopu zračne luke. Naime, novozelandske COVID mjere postoje samo na granici, ali vrlo su stroge. Svatko tko doputuje dužan je dva tjedna provesti upravo u toj "zoni karantene", prije nego što prijeđe svojevrsnu drugu granicu i uđe u državu.

No, ovog puta će se zbog dodatnog postroženja sve malo odužiti. Naime, kako je država osnovala posebno tijelo za rezerviranje letova svojih građana, s ciljem da imaju sve pod kontrolom, Dan može kući tek onog datuma kojeg su mu oni odredili.

"Ovog puta se to malo produžilo. Naša novozelandska karantena sad radi tako moraš unaprijed sve bookirati. Tako da sam ja bookirao čim sam mogao i to prije dva mjeseca. Najraniji datum koji sam mogao dobiti je 21. veljače. Tako da ću morati ostati u Abu Dhabiju još mjesec dana i onda tek putovati kući. Kad dođem u Novi Zeland čeka me dva tjedna karantene. Iz karantene izlazim 3. ožujka. Ova borba mi je zapravo putovanje u trajanju od gotovo dva mjeseca", otkrio je "Hangman" u razgovoru za MMA Fighting.

No, kaže da nema ništa protiv takvih mjera, budući da su one zaslužne za to što je njegova domovina jedna od rijetkih unutar koje se trenutno živi potpuno normalno. Naime, od početka pandemije Novi Zeland je zabilježio samo 2276 slučajeva oboljenja, preminulo je 25 ljudi, a trenutno u cijeloj državi postoji oko 50 aktivnih slučajeva.

Možda najgora će mu biti ta posljednja dva tjedna, kad će biti blizu obitelji, ali ih neće moći zagrliti.

"Obitelj će mi moći priči toliko da si možemo mahati kroz par otvora. U Novom Zelandu su doslovno stavili rampu. No, sretni smo što smo napravili tako dobar posao i moramo se sada držati toga. Kod nas sve radi normalno jer granicu shvaćamo ozbiljno. Kod nas nema COVID-a. Ljudi trenutno partijaju po festivalima, za doček Nove godine smo imali okupljanja od po 10, 20 ili 30 tisuća ljudi. Život na Novom Zelandu je potpuno normalan", otkrio je.

Sve navedeno pa i troškove života još punih mjesec dana u skupom Abu Dhabiju će vjerojatno puno lakše podnijeti ako u borbi protiv Chandlera upiše pobjedu.

Linker
27. travanj 2024 06:06