UFC

Cody Garbrandt ostaje u bantamu, ugovorio glavnu borbu svibanjskog Fight Nighta

Cody Garbrandt vs. Raphael Assuncao
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Još jedan svibanjski UFC Fight Night dobio je glavnu borbu svog programa

Činjenica da će Deiveson Figueiredo odraditi revanš protiv Brandona Morena dovela je do toga da Cody Garbrandt neće u svojoj idućoj borbi napasti titulu UFC-ove muha kategorije, kao što je prvobitno bilo planirano. "No Love" je zapravo već imao ugovoren napad na tu titulu za prošlu jesen, no borbu je otkazao zbog posljedica koje je COVID-19 ostavio na njegovo zdravlje. Dok se oporavio su Figueiredo i Moreno odradili sjajnu, ali neodlučenu borbu i njihov revanš postao je neminovan. Ta borba održat će se 12. lipnja na UFC 263 priredbi.

Garbrandt (12-3, 7-3 UFC) će tako ostati u bantamu, a sad je poznato kad će ga se idući put moći vidjeti u akciji. Bit će to 22. svibnja, budući da se tada održava UFC Fight Night 191 u čijoj će glavnoj borbi nastupiti. Codyjev protivnik bit će borac kojem će to biti prvi UFC "main event". Riječ je o Robu Fontu.

33-godišnji Font (18-4, 8-3 UFC) trenutno se nalazi u najboljoj formi otkako je pristupio UFC-u. Spojio je tri impresivne pobjede, od kojih svakako najviše znači ona kad je u prosincu nokautom savladao Marlona Moraesa. Font je nakon te borbe završio na trećoj poziciji ljestvice izazivača bantam kategorije, jednu poziciju bolje od Garbrandta.

Cody je posljednji put nastupio u lipnju prošle godine, kad je sjajnim prekidom savladao Raphaela Assuncaoa. Najvažnije je bilo to što je prekinuo niz od tri poraza nokautom, a način na koji je to napravio je od njega ponovno napravio relevantnog borca od kojeg se očekuju velike stvari i koji je blizu napada na titulu.

Bit će ovo vrhunski okršaj dva borca koji svoj stil borbe baziraju na boksu, no isto tako i borba u kojoj bi Font mogao imati veliku startnu prednost. Font je naime tri centimetra viši od Codyja, što nije velika razlika, no velika razlika će čak 16 centimetara prednosti u dosegu, što pri boksačkog okršaju vrlo često može biti ključno.

Za pretpostaviti je kako će pobjednik ove borbe doći na jednu borbu do napada na titulu. Naime, borba TJ-a Dillashawa i Coryja Sandhagena, koja se održava dva tjedna ranije, već je službeno najavljena kao borba za izazivača. Što se tiče titule, Aljamain Sterling i Petr Yan bi na ljeto trebali odraditi revanš.

Linker
19. travanj 2024 00:10