UFC

Colby Covington: ‘Jorge mi je zabio nož u leđa, kao i svojoj supruzi! Prebit ću ga i za nju!‘

Colby Covington

 Shutterstock Editorial/Profimedia
Polako saznajemo sve više informacija o tome zašto je došlo do pucanja nekad velikog prijateljstva

Jedno duže vremena itekako istaknuto MMA prijateljstvo, koja se okrenulo u nešto potpuno suprotno, 5. ožujka u glavnoj borbi UFC 272 priredbe dobit će svoju kulminaciju na velikoj sceni. Colby Covington i Jorge Masvidal imat će priliku u borbi stati iza svega što su jedan drugom putem medija poručili.

Prve izjave nakon što je borba ugovorena čuli smo prije nekoliko dana od strane Masvidala, koji je gostovao u MMA Houru Ariela Helwanija, a sad je došao red na Colbyjev odgovor. Priliku pustiti svoj glas dobio je tijekom UFC-ovog showa vezanog uz vaganje za UFC 270 priredbe. Covington se tamo javio video vezom, a domaćini su imali itekako što ga upitati. No, prvo pitanje ticalo se onoga što mnoge najviše zanima. Gdje je došlo do pucanja prijateljstva te prelaska istog u sve veću netrpeljivost te jesu li njih dvojica uopće razgovarali oko dogovaranja ove borbe?

"Nismo razgovarali jer smo odavno prekinuli komunikaciju. Kad je postao ljubomoran na moj uspjeh i uspon prema vrhu, onda mi je zabio nož u leđa. On to svima radi. Voli iskoristiti ljude sve dok mu mogu pomoći, ali čim krenu biti bolji od njega, on im okrene leđa. Nisam razgovarao s njim niti ću razgovarati, a 5. ožujka ću ga završiti", rekao je Colby, objasnivši što ta borba za njega znači:

"Želim tu borbu dugo vremena. On kroz medija govori puno toga, kaže kako će napraviti nešto ako me vidi na ulici, pa evo mu prilike. Ja sam do sada napravio sve što sam najavio, neka on stane iza svojih riječi. Vidjet ćemo može li on to napraviti. Ovo je osobno, ovo nije borba za ranking niti za PPV prodaju. Ovo nije ništa drugo nego odrada najvećeg rivaliteta u povijesti UFC-a. I vidjet ćete tada najboljeg Colbyja Covingtona."

Dugo se radilo na borbi, a jedan su drugoga optuživali za odbijanje iste. Colby tvrdi kako tu nema nikakve istine te kako je on istu konstantno tražio. Na neki način ona sad dolazi u pravo vrijeme, kad su tenzije sve jače, ali i kad su obojica vrlo dobro zaradili kroz dvije borbe protiv Kamarua Usmana. Kako su obojica u njima izgubili, ovakva borba je savršena prilika za zadržati pažnju fanova. Zapravo, nitko se neće začuditi ako na kraju bude financijski uspješnija od svih borbi ovog dvojca protiv prvaka.

"Zar itko vjeruje išta što Jorge govori medijima? Ne smijemo tako što vjerovati. Ja potpisujem taj ugovor već dvije godine i čim me Hunter Campbell nazvao sam prihvatio. Jedino zatezanje bilo je s njegove strane jer on zna da je ovo borba koja mu završava karijeru. Koliko god da ga UFC plaća, kad se 6. ožujka probudi u bolnici taj novac neće biti vrijedan toga", opaka je najava onoga što misli napraviti.

Upitan je još Colby što najviše pamti iz njihovog odnosa i ima li zapravo nekih lijepih uspomena. Čini se ipak kako je ono što se događalo posljednjih godina preuzelo primat i kako se sretni dani ovim putem više ne pamte.

"Ne mogu pronaći ništa pozitivno u našem bivšem odnosu. On je užasna osoba, vara svoju ženu, vara na porezu, ne razgovara sa svojom djecom i iskorištava ljude. To je radio i meni, iskoristio me. Trebao mu je netko tko će ga držati na visokom nivou, dati mu visok tempo treninga i naučiti ga hrvanju. Trebao mu je netko tko će mu biti podrška na njegovom putu. Čim sam ga pretekao u rankingu on me napustio za novac i slavu. Za to će platiti ultimativnu cijenu", još je jednom ponovio nešto slično onome što je rekao, objasnivši zašto je Jorge prihvatio borbu:

"Morao je prihvatiti ovu borbu jer ima puno alimentacije za platiti. On je trenutno švorc. Govori kako sam spavao na njegovom kauču. Ne, ja nisam spavao na njegovom kauču nego na kauču njegove bivše supruge. Ona se brinula za naše snove, čistila za nas, kuhala za nas i pomagala nam da uspijemo. Njoj je okrenuo leđa kao i meni, ali odradit ću ovo i za nju."

Budući da je do borbe tek mjesec i pol dana, ovo je tek početak verbalnog rata, svojevrsne nulte runde koja će nas kroz iduće tjedne zabavljati.

Linker
17. travanj 2024 23:31