UFC

Colby Covington otkrio da je izmislio ozljedu koljena kako bi pronašao ‘krticu‘ u svom timu

Colby Covington

 David Becker/Getty images/Profimedia
‘‘Chaos‘‘ tvrdi kako ga je jedna osoba izdala otkrivši navodnu ozljedu Masvidalu

UFC-ov prvorangirani izazivač velter kategorije, Colby Covington, rutinski je savladao Jorgea Masvidala proteklog vikenda na UFC 272 priredbi. Gotovo jedina poteškoća na koju je Covington naišao, dogodila se u četvrtoj rundi kada je Masvidal nakratko uzdrmao Colbyja. Međutim, Jorge nije imao snage za dodatno ugroziti Covingtona koji se ubrzo u potpunosti oporavio.

Iako je Colby djelovao jako dobro, postojala je špekulacija kako ''Chaos'' u meč ulazi s ozljedom koljena. Jorge Masvidal zapravo je bio osoba koja je ukazala na mogući problem s Colbyjevim koljenom. ''Gamebred'' je u petak tokom sučeljavanja nekoliko puta ponovio:

''Što se dogodilo s tvojim koljenom? Što se dogodilo? Uzimaš li kortizol za svoje koljeno? Imaš kortizon u koljenu, je li to istina?''

Inače, kortizon je steroidni hormon koji koristi se za tretiranje nateknuća nastalih ozljedom. Colby je nakon meča u razgovoru s Laurom Sankom objasnio kako se radilo o izmišljotini, a na taj način pokušao je otkriti ima li ''krticu'' u svom trening kampu.

''Ne, nisam bio ozlijeđen. Znate što je zanimljivo, ja sam to napravio namjerno. Rekao sam to osobi koja je bliska nama obojici (njemu i Masvidalu), a kod te osobe odradio sam liječnički pregled prije borbe. Rekao sam mu: 'Hej, hoćeš li mi dati nešto za koljeno?'. Znate, ja sam se šalio s njim, zato što sam htio vidjeti kako stoji sa svojom lojalnosti. On je govorio da je 'Team Colby', ali sada znam da je on 'Team Jorge'. On je mali štakor i stoga nekim ljudima ne mogu vjerovati te ću nastaviti sužavati krug ljudi koji su oko mene.'', objasnio je Colby.

Nameće se pitanje je li Colby uistinu zato pustio glasinu o ozljedi koljena ili se radilo o opciji koje bi se dotaknuo u slučaju poraza. Poznavajući Colbyjevu osobnost, gotovo sigurno da bi se tom lažnom ozljedom poslužio kao izlikom.

Linker
21. svibanj 2024 00:16