UFC

Colby Covington: ‘Usman i ja bismo se trebali boriti na četiri dobivena meča‘

Kamaru Usman vs. Colby Covington II

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Da se pita "Chaosa", on bi se najradije konstantno borio protiv svog najvećeg rivala

Jedna od MMA borbi koje su obilježile 2021. godinu je revanš između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona. Nakon što je Usman krajem 2019. godine slavio prekidom u posljednjoj rundi borbe, Covington ga je ovog puta odveo do sudačke odluke, no pobjednik se nije promijenio. Usman je u borbi bio ugrožen, ali na kraju je napravio dovoljno da bi ostao prvak. Njegov najveći rival još je jednom bio blizu, no nije napravio onih par koraka prema vrhu koji su mu nedostajali. Ponovno je ostao prekratak.

Borbu je za kraj godine Covington još jednom rekapitulirao u velikom razgovoru za MMA Fighting, gdje je otkrio kako u karijeri zapravo ima samo jedan cilj.

"Pobijediti Martyja Fake Newsmana, to je moj cilj. Bolji sam borac od njega i tako smo podjednaki da je to nešto što bi se trebalo odlučiti poput serije za prvaka, najbolji iz sedam borbi, na četiri dobivena meča. I to ima smisla jer smo na papiru tako blizu. Imamo jako puno sličnih atributa, od taktike pa do samih stilova. Da se borimo sedam puta, četiri puta bih ga pobijedio", iznio je Covington ideju za to kako potvrditi tko je bolji. Onda je dodao:

"Čak je i on nakon posljednje borbe rekao da bismo mogli imati trilogiju. I on sam u svom srcu zna da nije potvrdio kako je bolji borac od mene. Bio je sa mnom unutar sad već gotovo sat vremena i zna da to nije potvrdio. Nije me nokautirao, nije me ostavio bez svijesti niti me prisilio na predaju. Pobijedio sam ga u obje borbe, dobio sam više rundi. Druga borba čisto je bila moja. U četvrtoj rundi sam ga tako ugrozio i povrijedio da mu nisu trebali dozvoliti da nastavi. Ima sreće što je dobio minutu da odmori. Nije ništa potvrdio. On mora dominirati da bi potvrdio kako je bolji borac od mene, a to nije napravio. Govori ljudima kako je prvak i kako je bolji borac od mene, no iznutra svi znaju kakva je prava istina."

Ne treba nas čuditi ovakav njegov stav. Često nam Colby ostavlja dojam kao da živi u nekom svom svijetu ili da barem na sve što se događa gleda na jedan potpuno drugačiji način, onaj koji ide u skladu s onim što on konstantno ponavlja. To se zapravo jako dobro potvrdilo nakon što je zatražen za komentar izjave Dane Whitea kako se potvrdilo da je on ipak broj 2 u trenutku vrlo jakoj UFC-ovoj velter kategoriji.

"Ne znam što Dana govori. Ja sam prvak. Ja sam prvak Amerikanaca, a to je puno veća titula od njihovog pojasa. Ja sam najdraži borac Donalda Trumpa, a to je nešto veće od bilo kakve UFC-ove titule. Dana, što pričaš? Pogledajte deset rundi koje smo odradili. Ako gledamo odrađeni posao ja sam uzeo čistih šest rundi. Možda čak vodim i 7:3. Pitajte ljude tko je njihov prvak. Ja sam njihov prvak jer se borim za njih, a zapravo sam tek započeo. Usman je iz prve dvije borbe izašao uz pomoć sreće, imao je suce na svojoj strani, kako one bodovne, tako i one u Octagonu. Cijelo vrijeme je varao, ja niti jednom. Nisam ga pogađao u oči, nisam se hvatao za ogradu, nisam ga udarao u potiljak. On to konstantno radi, ako te netko tamo pogodi vrlo brzo ćeš vidjeti zvjezdice. Ja nisam varalica, nisam kukavica poput njega. Nije u redu da Dana govori kako sam broj dva na svijetu. Postat ću apsolutni prvak i moj niz će tada pokazati tko je najbolji na svijetu te tko je od nas dvojice bolji borac. Usman će imati izbor, umiroviti se jer zna kako mu se posrećilo ili ostati te biti spreman na batine kakve će od mene dobiti", jednostavno ga nije moguće uvjeriti u nešto drugačije.

Colby bi s vremenom mogao doći do treće borbe protiv Usmana. No, za izboriti tu situaciju morat će on sam eliminirati neke druge glavne prijetnje, sve dok ne bude smisla bilo koga osim njega ubaciti u borbu za prvaka. Naravno, ako u tom trenutku Usman i dalje bude jednako dominantan te i dalje na vrhu.

Za kraj se vrijedi prisjetiti samo jedne situacije s kraja njihove borbe. Kao što smo mogli vidjeti u UFC-ovom "The Thrill and the Agony" serijalu, Colby je na kraju borbe Usmanu poručio: "Znaš da samo pokušavam ovo što bolje prodati". Nakon toga su se zagrlili. To vjerojatno onima koji razumiju neke stvari puno toga znači. Kao i to zašto se Colby nakon toga vratio svom starom stilu. Sve je to showbiznis.

Linker
04. svibanj 2024 21:10