UFC

Colby odbacuje poštovanje prema Usmanu: ‘Ne mogu respektirati takvog tipa, on nije čist borac‘

Colby Covington

 Screenshot (youtube, Ufc)
Drugi najbolji velteraš svijeta brzo se vratio svom uobičajenom ‘‘trash talku‘‘

Nadao se Colby Covington napokon postati UFC-ovim neprikosnovenim prvakom, no Kamaru Usman još jednom se pokazao nepremostivom preprekom. Mala je razlika u kvaliteti dvojice boraca, no Usman je jednostavno blago bolji borac. Mnogi bi rekli kako Colby može biti ponosan na svoju izvedbu te otpor koji je pružio prvaku, no ‘‘Chaos‘‘ nije zadovoljan.

‘‘Definitivno nisam ponosan na svoj nastup. Trebao sam pobijediti. Bilo je jako tijesno. Iskreno, mislio sam da je 3-2 (u rundama) za mene. On je uzdrmao mene, ja sam uzdrmao njega. Koji god sudac da je bodovao 49-46, on je bez je**nog razuma.‘‘, započeo je Covington na konferenciji za medije.

Inače, dvojica sudaca bodovali su 48-47 u korist Usmana, a Derek Cleary smatrao je kako četiri runde idu u korist Usmana. Izuzev bodovanja, Colby nikako ne može prihvatiti službenu statistiku koja govori da je imao nula uspješnih rušenja, a pokušao je čak 11 puta. Kamaru Usman time je zadržao stopostotnu uspješnost u obrani rušenja, odnosno, Nigerijac nikada nije srušen u UFC-u.

‘‘Tko god od vas medija govori da sam imao 11 pokušaja rušenja, a da niti jedno nije bilo uspješno, lažne vijesti. Počnite se bavit pravim novinarstvom. Zato vi niste novinari, jer objavljujete lažne vijesti. Očito sam ga srušio i uništio sam tu statistiku (100- postotne obrana rušenja). Dakle nemojte više podizati ‘hype‘ oko te statistike da nikada nije srušen, jer ja sam ga srušio. Mi imamo nedovršenog posla. Spreman sam odraditi još 5 rundi na parkingu. Vidjet ću ga ponovno, nisam završio s njim, borit ću se s bilo kim da dođem ponovno u tu priliku.‘‘, dodao je Colby.

Usmanov izazivač uistinu jeste rušio Usmana, no nije uspio uspostaviti nikakvu kontrolu i službeno mu u statistici nisu priznata rušenja.

Covington već razmišlja o idućim koracima i želi se što prije vratiti u konkurenciju za naslov prvaka. Borba koja mu trenutno ima najviše smisla jeste ona protiv Jorgea Masvidala, nekadašnjeg prijatelja i cimera. ‘‘Gamebreda‘‘ međutim 11. prosinca čeka meč protiv Leona Edwardsa.

‘‘Mislim da je najlogičnija opcija, užareno rivalstvo između mene i mog nekadašnjeg cimera ‘Uličnog Jude‘. On bi trebao otkazati borbu protiv Leona ‘Scotta‘ i borit se sa mnom. Pričao je toliko sranja u medijima, a pogledajte što se dogodilo kad se borio protiv ‘Martyja‘ (Usmana). Pometen je, a još bi gore bilo protiv mene. Ne bi uopće bilo kompetitivno.‘‘, započeo je Covington svoje izlaganje o Masvidalu te je zatim dodao.

‘‘Ako ipak ostane pri toj borbi protiv Leona Scotta, Hunter Campbell, molim te nemoj ga otpustiti nakon trećeg poraza u nizu. Sačuvaj ga za mene, daj da ja budem taj koji će završiti njegovu karijeru.‘‘

Inače, Hunter Campbell glavni je poslovni direktor u UFC-u.

Netom nakon sirene za kraj meča, Colby i Usman razmijenili su nekoliko riječi i zagrljaj. Trenutno još nije poznato što su si borci rekli, a dojam je kako su na kraju ipak iskazali poštovanje jedan ka drugom. Colbyju nije dugo trebalo da se vrati svojoj uobičajenoj praksi koja mu nalaže da ne priča pozitivne stvari o svojim rivalima.

‘‘Ne mogu respektirati takvog tipa. Tip odbacuje tvrdnje da vara. Vidite ožiljke od injekcija na njegovom tijelu. On nije čist borac, ja sam čist borac.‘‘, dodao je ‘‘Chaos‘‘ koji očito nije klonuo duhom i još ćemo puno toga dobiti od njega.

Linker
18. travanj 2024 22:48