UFC

Conor McGregor cijeni podršku starog rivala: ‘Nakon takvih ratova steknete dodatno poštovanje jedan prema drugom‘

Nate Diaz vs. Conor McGregor 

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Irac je reagirao na poruku solidarnosti Natea Diaza s oduševljenjem: ‘To je pravi borac‘

Prošle nedjelje, Nate Diaz je iznenadio davanjem maslinove grančice povodom Dana svetog Patrika, kada je objavio poruku solidarnosti za bivšeg UFC prvaka, McGregora kao odgovor na McGregora koji je sve više frustriran zbog nedostatka vijesti o svojoj povratničkoj borbi. Diaz je pozvao UFC da "oslobodi Conora" i izrazio empatiju za muke Irca. S obzirom da on i Diaz dijele jednu od najpoznatijih rivalstava u povijesti MMA-a, McGregor nije očekivao da će pronaći starog protivnika na svojoj strani, ali je to prihvatio otvorenih ruku.

“Nate je sjajan. Kad dijelite onakve teške bitke, a imali smo prave, prave ratove, steknete dodatno poštovanje jedno za drugoga. To je pravi borac, ma obojica su, ta dva brata su pravi borci,” rekao je McGregor u emisiji The MMA Hour.

“Uvijek sam imao najveće poštovanje prema dvojici momaka, i k vragu, bio sam njihov obožavatelj. Bio sam njihov obožavatelj, a onda sam morao s njima dijeliti oktogon. I cijenim to, cijenim podršku. Želim mu dobro, uvijek. Uvijek ću željeti vidjeti bivše protivnike i buduće protivnike da vidim se dobro drže. Kakav će samo to monumentalan trenutak biti kada završimo tu (borbu trilogije). Tako da sam uzbuđen zbog toga.”

„The Notorious“ i Diaz okušali su se u mečevima koje ćemo svi zauvijek pamtiti, prvi puta na UFC-u 196 kada je dečko iz Stocktona šokirao svijet gušeći McGregora i prisiljavajući ga na predaju. Uzvrat je pak išao na stranu Irca, koji je odlukom sudaca pobijedio nakon epske bitke na UFC-u 202 te ta dva događaja su i dan danas PPV koji je uvjerljivo najviše puta prodan.

McGregor je ranije predložio da dugo očekivani trilogijski meč između njega i Diaza bude glavna tema za UFC 306, no CEO UFC-a Dana White brzo je odbacio tu ideju.

McGregor nije sasvim siguran zašto.

"Hladna voda, Dana je odmah bacio hladnu vodu," rekao je McGregor.

“To je ogromno. To, po meni, svuda piše Sfera i Meksički Dan Nezavisnosti. Nate Diaz je američki Meksikanac, omiljeni borac i pravi borac. Sad, teško je s njim izaći na kraj dečkima (rukovoditeljima UFC-a), a ja ne znam sve detalje, da budem iskren. Tako da mislim da bi bilo nevjerojatno i da bi mi jako odgovarao taj datum ljeti i u rujnu, vjerujem da ću ove godine imati dvije borbe.”

Ostaje nam samo napokon dočekati i taj treći meč, koji po svemu sudeći, bi opet trebao oboriti rekorde gledanosti te je ova izmjena dvojice mrskih rivala, samo dokaz kako između njih postoji jedno veliko poštovanje s obzirom na to da nikada nisu bježali od najtežih mečeva.

Linker
27. travanj 2024 07:20