UFC

Conor McGregor: ‘Prestanite dovoditi obitelji i djecu na mečeve, ovo je drugačiji sport‘

Mcgregor i Usman

 Screenshot (youtube, Tdb 2k, Mcgregor Fast)
Usman je u publiku doveo maloljetnu kćer koju je šokiralo to što je vidjela

Nakon što je Kamaru Usman u subotu nokautiran u petoj rundi borbe, pojavile su se vijesti i video snimke njegove kćeri kako šokirana viđenim plače ne dopuštajući nikome da joj se približi i smiri. Bio je to vrlo srcedrapajući trenutak kojeg je komentirao i Conor McGregor, savjetujući borcima da prestanu dovoditi obitelji, a pogotovo djecu na borilačke priredbe.

Na UFC 278 priredbi Leon Edwards je zasjeo na tron velter kategorije nokautiravši Kamarua Usmana u zadnjoj rudni, svega 50 sekundi prije kraja borbe. Osim u kavezu, Usman je napravio još jednu veliku grešku: doveo je maloljetnu djecu na priredbu.

Nakon što je kćer vidjela što se dogodilo u kavezu, ostala je šokirana. Pojavila se i video snimka koja je vrlo teška za gledanje, a nedvojbeno je kako takve stvari djeci u toj dobi ostavljaju velike traume.

To je komentirao i McGregor:

‘‘Ovo sam jako osjetio. Ne preporučam da dovodite obitelj kako god. Pogotovo ne djecu. Ovo je drugačija borba. Bio sam s obje strane i mislim da je najbolje na tu misiju ići sam. Vidjet ćete obitelj poslije borbe, definitivno ću ovako i nastaviti.‘‘

Uistinu se teško ne složiti s Conorom. Bez obzira koliko bio samouvjeren, radi se o sportu u kojem jedan udarac može napraviti ono što je napravio i Usmanu. To je pogotovo teško ukoliko djeca vide takvo nešto što im može vjerojatno ostaviti traume za cijeli život.

Linker
30. travanj 2024 20:47