UFC

Cormier ‘oprao‘ Costu nakon posljednjih izjava: ‘U životu nisam čuo veću količinu gluposti‘

Daniel Cormier
 screenshot (YouTube, UFC)
‘Trebalo ti je šest mjeseci za takvu izliku?‘, uputio je Cormier komentar Brazilcu

Nova izlika Paula Coste o razlogu poraza koji je u jesen prošle godine doživio od Israela Adesanye, podosta je zabavila borilačku zajednicu, no neke je šokirala ili ostavila bez teksta. Naime, nakon raznih izlika kakvima je raspolagao nakon borbe u kojoj je podosta lako i uvjerljivo poražen, Brazilac je sada izjavio kako je u borbu ušao pod utjecajem alkohola, odnosno da se dan ranije napio da bi uspio lakše zaspati.

"Moglo bi se reći da sam se pijan borio, a možda se samo radilo o mamurluku. Večer prije nisam mogao zaspati zbog grčeva (u nogama). UFC je tražio da već u 05:00 budemo na nogama, a ja nisam zaspao do 02:30. Bila je to moja pogreška i nije mi namjera svaljivati krivnju na druge. To je bila moja odluka. Bio sam budan 24 sata i jednostavno sam morao nekako zaspati. Nije išlo pa sam odlučio popiti malo vina. No na kraju sam popio previše. Čitava boca je otišla zbog mog pokušaja da se 'onesvijestim'. Prvo sam krenuo s čašom, ali to nije upalio. Dvije čaše, ista priča. Pola boce, i dalje ništa. Na kraju sam cijelu ispraznio", ispričao je Costa u obraćanju fanovima putem svom YouTube kanala.

Reakcije MMA javnosti su razne, a posebno je značajna ona Daniela Cormiera, koji naprosto ne može vjerovati da je Brazilac izjavio tako nešto gotovo pola godine nakon borbe, odnosno u trenucima dok se već priprema za iduću borbu.

"To je neka loša šala, jednostavno to je šala. On je totalno poludio. Ovaj tip će me doslovno ubiti kad me vidi. Ali, on je legitimno rekao najveću količinu gluposti koju sam ja čuo u svom životu. Ne znam tko savjetuje tog mladog momka. To je nešto što ćeš možda reći odmah nakon borbe, dok još nemaš vremena za smisliti pravu izliku. Ali, njemu je trebalo šest mjeseci da izađe s izjavom kako je bio pijan, kako je popio previše vina... Tko mu je uopće mogao savjetovati tako nešto?", upitao se Cormier tijekom DC & Helwani showa.

Cormieru se sa smijehom izmjenjivao osjećaj nevjerice da je tako nešto Costa uopće mogao izjaviti. Komentar na situaciju dao je još jedan UFC borac, Cub Swanson, koji je također izrazio nevjericu, uz dodatak kako bi takav potez Coste zapravo bio vlastita sabotaža.

Costa je inače izmijenio puno ružnih riječi s Adesanyom prije njihove borbe, a mnogi su vjerovali da bi on mogao biti nerješiva prepreka za "Stylebendera". Na kraju je sve završilo kao gotovo rutinska pobjeda Adesanye, koji je vrlo lako odgovorio na najveće Costine kvalitete, polako ga sve više razbijajući, da bi ga pred ulazak u posljednju minutu druge runde i završio.

Ipak, pred Paulom je prilika za brzi povratak u krug relevantnih izazivača. 17. travnja predvodit će priredbu iz UFC-ove Fight Night serije borbom protiv bivšeg prvaka i trenutnog relevantnog izazivača, Roberta Whittakera. Ukoliko dođe do pobjede, imat će temelje tražiti revanš. Nadamo se da tada neće imati potrebu prihvaćati se vina ili barem smišljati neku takvu izliku.

Linker
20. travanj 2024 14:55