UFC

Cormier smatra da Jones nije zaslužio honorar poput Conora McGregora

Daniel Cormier i Jon Jones
 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Ako McGregor uistinu prima iznose o kojima se priča, DC vjeruje da Jones ipak nije na tom nivou

Honorar koji bi Jon Jones uprihodio za borbu protiv Francisa Ngannoua glavni je razlog zašto ta borba još uvijek nije ugovorena. Zapravo, na njoj se nije krenulo niti raditi, budući da Jones i UFC drže svaki svoju stranu. Naime, oboje su rekli kako ne namjeravaju biti strana koja će se prva javiti i trenutno sve stoji na tome.

Ova zanimljiva i aktualna tema došla je na red unutar DC & Helwani showa na ESPN-u, a uvijek je vrijedno čuti stav nekadašnjeg Jonesovog velikog rivala, Daniela Cormiera.

"Jon Jones je zaslužio svoj novac. On je napravio sjajne stvari za ovaj sport, no ima li Jones na pameti možda brojku koja nije baš realistična? To je pitanje, budući da znam da ga oni namjeravaju dobro platiti", rekao je Cormier, da bi onda povukao usporedbu s najpopularnijim borcem svijeta:

"Ne znam koliko Conor McGregor zarađuje, no čujem da se radi o 15 milijuna dolara za nastup i kompletan "pay per view". Ako Conor zarađuje 15 milijuna, Jones ne bi trebao zaraditi koliko zarađuje Conor. Ako je takva situacija, mislim kako Jones ipak treba biti jednu razinu ispod toga. Treba li zaraditi poput Khabiba? Ako Khabib dobiva deset milijuna, onda da! Jednostavno ne vjerujem da treba dobiti koliko dobiva McGregor. Treba ipak biti neka razlika jer znamo što McGregor znači kompaniji. No, osam do deset milijuna dolara? Mislim da to ima smisla."

Dodatno je obrazložio svoj stav mišljenjem o UFC-ovim namjerama. Smatra da bi UFC bio spreman platiti Jonesu gore spomenutu cifru, sve dok ona nije jednaka onome koliko zarađuje najveća zvijezda. Ali, čini se da Jones puca upravo prema tome, budući da je već ranije izjavljivao kako "GOAT" treba biti plaćen u skladu s tim statusom, što bi značilo najviše u kompaniji.

"Ja sam sto posto uvjeren kako su mu oni spremni dati deset milijuna za borbu protiv Ngannoua. Vjerujem u to, a to bi bio pravi novac za njega jer nikad prije nije dobio toliko. Rekao je da je dobio pet milijuna, zar ne? Onda bi mu ovo bilo dvostruko više", zaključio je DC.

Iako se spominjalo kako je Jones tražio upravo deset milijuna dolara, on je tu brojku demantirao nedugo nakon što se ista pojavila u javnosti, tvrdeći kako on još uvijek ništa nije spominjao. No, da s njegove strane nešto nije pod kontrolom može se pretpostaviti nakon odluke koju je dobio po pitanju menadžmenta. Naime, nakon punih 11 godina prekinuo je suradnju s braćom Kawa, koji su se kroz to cijelo vrijeme brinuli za poslovni aspekt njegove karijere. Mnogi pretpostavljaju kako će uskoro pristupiti ergeli trenutno vodećeg menadžera u MMA svijetu, Alija Abdelaziza.

Linker
22. travanj 2024 06:07