UFC

Cormier u detalje prepričao sukob s Paulom: ‘Htio sam ga zakucati u pod! Hoćeš borbu? Dođi u MMA...‘

Jake Paul i Daniel Cormier
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
‘Nisam ti ja neki klinac. Tako se možeš razgovarati s određenim, ali ne i svim ljudima‘

Daniel Cormier u detalje je objasnio zašto je i kako došlo do njegove rasprave s Jakeom Paulom.

Bivši UFC-ov prvak, a danas umirovljeni borac, prošlog vikenda bio je jedna od glavnih priča UFC-a 261. 'DC' je, podsjetimo, u Jacksonvilleu radio kao komentator, no u jednom je trenutku napustio svoju poziciju i otišao malo porazgovarati s poznatim YouTuberom.

"Lik se kao nešto krevelji i maše prema meni, a ja se pitam - pa koji vrag se tu događa? Ovaj 24-godišnji klinac me zafrkava. Da, on me zafrkava poput nekog trola", započinje svoju priču Cormier u ESPN-ovom DC & Helwani showu.

"Ovaj tip je smijurija, moram mu nešto reći", nastavio je Daniel pa otkrio kako je zatražio producente da mu omoguće dvominutnu pauzu. Sve to odvijalo se prije početka onog PPV dijela priredbe. Cormier tada nije objasnio zašto mu zapravo treba pauza, samo je rekao da se mora na dvije minute udaljiti s komentatorske pozicije.

"I tako ja odem do njega i on se nekako nagne kao da ćemo razgovarati, a ruke drži u džepu. Rekao sam mu, 'Hej, neću igrati tvoje igre. Ne zafrkavaj se sa mnom. Nisam ti ja neki klinac da se sa mnom tako poigravaš. Ne spominji više moje ime.' To sam mu rekao, a onda, kada se odjednom skupilo osiguranje i drugi ljudi, on počinje izigravati velikog momka. Ponovim mu, 'Neću igrati tvoje igre. Nastradat ćeš ako se nastaviš zafrkavati. Neću se boriti s tobom i neću sudjelovati u ovim javnim smicalicama.' Potom mi on uzvraća, 'Pa ti si taj koji je prvi spomenuo moje ime.' Gledaj, ne igraj se samom, nisam ti ja neki klinac."

Iako je na trenutke izgledalo napeto, Cormier se uspio iskontrolirati i tako izbjeći fizički obračun.

"Htio sam mu zgrabiti tu facu, ali upao bih u probleme s UFC-om. Htio sam ga zgrabiti i zakucati ga u pod, ali to ne mogu raditi na svom poslu. To bi mi donijelo puno problema. On priča o tome da potpišem neki ugovor? Pa o čemu ti pričaš? Ugovor ne postoji. Slušaj, tako se možeš razgovarati s određenim, ali ne i svim ljudima."

'DC' je potom i progovorio o tome koliko je realno da jednog dana vidimo njihov okršaj.

"Zašto bih boksao s Jakeom Paulom? Pa ja ne moram nikoga naganjati, svoj sam novac zaradio kao teškaški prvak svijeta. Ja lovu ne trebam naganjati. Taj klinac traži borbu? OK, može, ali bit će to po MMA pravilima. Neće on koristiti moje ime kao odskočnu dasku. Volim svoju ostavštinu i istu ću štititi. I ako to znači da je moram zaštiti tako da nalupam ovog klinca, onda ću to i napraviti", zaključio je Cormier.

Linker
18. travanj 2024 22:49