UFC

Costa i Vettori postigli dogovor oko kilaže: Brazilac neće u potpunosti izbjeći skidanje kilograma

Paulo Costa
 Joe Scarnici/Getty images/Profimedia
‘‘Borrachinha‘‘ je jučer iznenadio svojom nedisciplinom, no Talijan se svejedno želi boriti

Samo dva dana prije službenog vaganja, Paulo Costa izjavio je kako teži 96 kilograma te da nema šanse da uspije zadovoljiti propisanu kilažu za srednju kategoriju (84 kg). Brazilac je poznat kao jedan od najkrupnijih boraca u kategoriji, a nerijetko u kavez ulazi s više od deset kilograma, nego što je imao na vaganju dan ranije.

Unatoč svemu, Marvin Vettori nije dopustio da mu propadne nastup. Talijan je prijašnjih godina imao velikih problema s otkazivanjima svojih protivnika te je bio izuzetno frustriran time. Ovaj puta njegov protivnik nije otkazao nastup zbog ozljede, a Talijan je izjavio kako je spreman boriti se na bilo kojoj kilaži. Iako su se borci prvotno dogovorili da će se borba održati u ''catchweightu'' do 195 ''pounda'' (88.45 kilograma), što je 4.5 kilograma iznad kilaže propisane za srednju kategoriju, današnje informacije govore kako su potpisani novi ugovori te će borba održati u poluteškoj kategoriji (do 205 ''pounda'').

Borci su se prvotno verbalno dogovorili razgovarajući s ESPN-ovim Brettom Okamotom. Costa se ipak zahvalio Vettoriju na razumijevanju, no ''Borrachinha'' se osvrnuo na kaznu koju bi mogao dobiti. Brazilac smatra kako bi Vettori mogao biti nezadovoljan ukoliko dobije samo 30 posto njegovog honorara te je rekao kako se nada da talijanski borac neće to iskoristiti kao izliku da izbjegne borbu. Vettori je poručio Costi kako ima sreće da je naišao na pravog borca.

Inače, Paulo Costa ranije je u razgovoru za MMA Junkie predlagao da odrade meč na otprilike 198 ''pounda'', a pritom je rekao kako se borba neće dogoditi jedino ukoliko se Vettori zapravo ne želi boriti protiv njega. Pomalo nelogične izjave Brazilca koji se ne bi trebao razbacivati takvim insinuacijama s obzirom na svoje neodgovorno ponašanje.

Međutim, Marvin je pokazao kako je pravi borac te je bio spreman boriti se na bilo kojoj kilaži. Unatoč svemu, Talijan smatra kako Brazilac treba donekle osjetiti patnju skidanja kilaže te mu nije dopustio da se bore bez ikakvog skidanja kilograma.

''Zadnja stvar koju želim jeste da borba bude otkazana i stoga ću se boriti na bilo kojoj kilaži. Međutim, on treba malo patiti skidajući kilograme. Svi prolazimo kroz to, a on je stvarno pretežak.'', rekao je tada Vettori za MMA Junkie, no čini se kako će Costa na kraju skidati oko samo tri kilograma za ovaj meč.

Linker
24. travanj 2024 07:46