UFC

Covington tvrdi da mu Usman nije slomio vilicu, Kamaru uzvratio: ‘Htio si da ti treneri spase život‘

Colby Covington i Kamaru Usman

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije došao je do zanimljivog zaključka po pitanju Colbyjevih izjava

Sve smo bliže revanšu između Colbyja Covingtona i Kamarua Usmana. Dvojica najboljih velteraša na svijetu obračunat će se ovog vikenda u sklopu UFC 268 priredbe. Njihov prvi meč jedan je od najboljih u povijesti UFC-ove velter kategorije, a tada, u prosincu 2019. godine, slavio je Kamaru Usman tehničkim nokautom u petoj rundi.

Colby Covington nikada se nije pomirio s prekidom i tim porazom. Naime, ‘‘Chaos‘‘ je bio izrazito ravnopravan protivnik i pružio je odličan otpor prvaku. Sada, gotovo dvije godine kasnije, Covington ima priliku osvetiti poraz, a ukoliko savlada Usmana, Colby će postati i prvakom velter kategorije.

Jedan od zanimljivijih trenutaka u prvoj borbi, dogodio se između treće i četvrte runde. Naime, Covington je u trećoj rundi pogođen sjajnim udarcem u bradu, a između rundi, svojim trenerima je rekao kako je njegova vilica slomljena.

Iako su svi gledatelji imali prilike čuti kako Covington govori o slomljenoj vilici, ‘‘Chaos‘‘ sada tvrdi kako njegova vilica nije bila slomljena. U razgovoru s Brettom Okamotom, Colby je objasnio što se dogodilo.

‘‘Definitivno nije bila slomljena. Pogodio me čisto, bio je to dobar udarac, ali nije mi slomio vilicu. Ja sam čvršći nego itko, mogu podnijeti bilo što.‘‘

Kamaru Usman, aktualni prvak UFC-ove velter kategorije, brzo je saznao za Covingtonovu izjavu. Moglo bi se reći kako je Nigerijcu takvo nešto dobro došlo jer se došao do zanimljive teorije.

‘‘Ono što želiš reći je da si osjećao slabost, tražio si izlaz iz borbe. Znao si da ćeš biti razje**n još gore. Stoga si htio da treneri zaustave borbu i spase tvoj život.‘‘, uzvratio je Usman putem komentara na Instagramu.

Tenzije rastu, no moglo bi se reći kako su borci po pitanju javnih prozivki i ‘‘trash talka‘‘ ipak osjetno tiši nego ususret prvom meču. Neovisno o tome, znamo kako nas čeka još jedan sjajan meč, pričali oni ili ne.

Linker
18. travanj 2024 11:13