UFC

Curtis Blaydes došao do još jedne uvjerljive pobjede: Bryan Barberena i Matt Brown odradili pravi rat

Curtis Blaydes

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ova priredba u Columbusu pružila je zanimljivu večer borbi

Curtis Blaydes na svoj dan jednostavno pripada gornjem domu UFC-ove teške kategorije. 31-godišnji američki teškaš ponekad je toliko dobar da djeluje poput materijala za sami tron. Chris Daukaus nakon teškog poraza od Derricka Lewisa, imao je novu priliku dokazati kako Tom Aspinall, Tai Tuivasa i Ciryl Gane nisu jedina osvježenja u vrhu teške kategorije, ali čini se kako Daukaus jednostavno nije dorastao tome.

Čak niti u prvoj rundi koja se u potpunosti odvila u stojci, bez ijednog pokušaja rušenja, Daukaus nije bio bolji borac od Blaydesa. Curtis je pogodio 23 značajna udarca naspram Daukausovih 12, no gledali smo mirnu rundu.

17 sekundi u drugoj rundi, bilo je dovoljno Curtisu Blaydesu da okonča posao u Columbusu. Desnicom je uzdrmao bivšeg policajca iz Philadelphije, a ‘‘GNP-om‘‘ je samo dovršio posao. Druga je to uzastopna pobjeda za Blaydesa, nakon što je u devetom mjesecu slavio protiv Jairzinha Rozenstruika.

Chris Daukaus s druge strane, kroz 2020. i 2021. godinu upisao je četiri pobjede u jednako toliko UFC nastupa. Krajem 2021., ususret borbi protiv Derricka Lewisa, Daukaus je odlučio napustiti posao u policiji kako bi se u potpunosti posvetio sportu. To se zasad pokazuje kao loša odluka, jer 32-godišnjak je izgubio dvije borbe zaredom.

Od ostalih borbi prije svega treba istaknuti Bryana Barberenu i Matta Browna. Dvojica velteraša poznatih kao bespoštedni borci, pokušavaju se boriti još od 04. prosinca (12. mjesec) protekle godine. Danas su napokon kročili u kavez suprotstavljeni jedan drugom. 15 minuta pravog rata imali smo prilike gledati, a borci su meč okončali totalno iscrpljeni i krvavi. Barberena je slavio podijeljenom sudačkom odlukom (29-28 x2, 28-29), a kolege borci ostali su oduševljeni.

‘‘Wow. Nevjerojatna borba od strane obojice.‘‘, napisao je Ngannou, dok je Volkanovski bio još oduševljeniji.

‘‘Apsolutne životinje!! To je bilo nevjerojatno.‘‘

Barberena je upisao drugu pobjedu zaredom slaveći protiv Browna, dok je legendarni ‘‘Immortal‘‘ izgubio nakon što je u prijašnjem nastupu slavio protiv Dhiega Lime.

Obračun u boraca u muha kategoriji također je ponudio ponešto uzbuđenja. Askara Askarova mnogi već neko vrijeme vide kao borca koji bi se trebao boriti za pojas. Ruski borac imao je 14 pobjeda i jedan remi u dosadašnjoj karijeri, a unutar UFC-a ostvario je tri pobjede te je remizirao protiv Brandona Morena. Njegovom nizu neporaženosti došao je kraj. Kai Kara-France ušao je kao autsajder u ovu borbu, ali jednoglasnom odlukom došao je do treće uzastopne pobjede.

Novozelanđanin je imao puno problema s hrvanjem Askarova u prvoj rundi, ali kroz preostale dvije runde konsolidirao se, dobro branio rušenja, a u stojci je bio bolji. Moreno i Figueiredo borit će se po četvrti put zaredom, ali KKF je izgledan u poziciji sljedećeg izazivača nakon njihovog četvrtog meča (ako ne bude i petog).

Alexa Grasso u sunaslovnoj borbi večeri ugušila je Joanne Wood ‘‘RNC-om‘‘ u prvoj rundi. Marc Diakiese hrvajući je došao do pobjede protiv favoriziranog Viacheslava Borscheva, a Neil Magny nastavio se upisivati u povijesne knjige velter kategorije. Podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio je Maxa Griffina te je došao do 19. pobjede u UFC-ovoj velter kategoriji. Time se izjednačio na prvom mjestu kategorije sa Georgesom St-Pierreom.

Bonuse za izvedbu osvojili su Curtis Blaydes i Chris Gutierrez, dok su za najbolju borbu večeri nagrađeni, a tko drugi, nego Barberena i Brown.

Kompletne rezultate priredbe pročitajte pri dnu ovog teksta.

UFC Fight Night 205 - rezultati:

Glavni rezultati priredbe:

Curtis Blaydes def. Chris Daukaus via TKO – R2, 0:17

Alexa Grasso def. Joanne Wood via submission (RNC) – R1, 3:57

Bryan Barberena def. Matt Brown via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

Kai Kara-France def. Askar Askarov via jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Neil Magny def. Max Griffin via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

Marc Diakiese def. Viacheslav Borshchev via jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Preliminarni dio priredbe:

Sara McMann def. Karol Rosa via jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Chris Gutierrez def. Danaa Batgerel via TKO – R2, 2:34

Aliaskhab Khizriev def. Denis Tiuliulin via submission (RNC) – R2, 1:58

Manon Fiorot def. Jennifer Maia via jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 30-27)

Matheus Nicolau def. David Dvorak via jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Luis Saldana def. Bruno Souza via jednoglasnom odlukom (29-28, 29-28, 29-28)

Linker
16. svibanj 2024 10:53