UFC

Dan Hardy otkrio koja dva protivnika mu je UFC ponudio prije otkaza: ‘Njih ne želim udarati u lice‘

Dan Hardy
 screenshot (YouTube)
Nije se ostvarila želja Dana Hardyja da povratničku MMA borbu odradi u UFC-u

Nakon što već gotovo tri godine najavljuje povratak borbama, Dan Hardy tu svoju ambiciju nije ostvario u UFC-u te je zatražio prekid ugovora s promocijom, čiji je donedavno bio i komentator, što mu je odobreno. Priliku boriti se tako će tražiti u Aziji, iako mu je žao što to neće biti u promociji čiju je svojedobno napao titulu.

Sve se zapravo dogodilo na vrlo čudan način. Naime, Hardy je tijekom gostovanja na Submission Radio podcastu rekao kako bi volio dobiti raskid ugovora s UFC-om, budući da mu oni trenutno ne mogu ponuditi ono što traži. Osobno se UFC-u nije obratio, ali već idući dan dočekao je e-mail kojim je obaviješten o raskidu ugovora, uz poruku kako mu žele sve najbolje te se zahvaljuju za sve što je napravio za MMA i UFC.

"Uvijek sam imao osjećaj kako će moja MMA karijera završiti u UFC-u. Nikad nisam imao namjeru boriti se bilo gdje nakon što mi istekne UFC ugovor. Kad sam bio unutar niza od četiri poraza, nisam razmišljao ići bilo gdje drugdje, razmišljao sam stati sa svime. Namjeravao sam studirati filozofiju, napraviti potpuni zaokret u karijeri. Mislio sam da će taj MMA dio završiti u UFC-u. No, nisam očekivao da će se dogoditi sve što se dogodilo. Posebno jer sam se davno posljednji put borio te sam u međuvremenu postao komentator. Zahvaljujem se na tom vremenu i prilici", rekao je Hardy u razgovoru za MMA Fighting, objasnivši gore navedeni slijed događaja.

Borbu mu zapravo nije bilo lako dogovoriti i tu je glavni razlog zašto je zatražio otkaz. Dvije borbe su mu bile ponuđene, no protivnici su borci kakve nije imao namjeru prihvatiti. Riječ je o ikonama lake kategorije, Joeu Lauzonu i Jimu Milleru. Isto tako, nisu ga zanimali borci iz vrha.

"Ja imao još jednu ili dvije borbe i zanimaju me samo borbe gdje se baš želim boriti protiv mog protivnika. Na rosteru je puno boraca, ja jednostavno ne želim udariti Joea Lauzona u lice. Jednostavno je. Kao borac pod ugovorom bih trebao imati pravo na izbor, posebno u ovoj fazi karijere, gdje nisam nikakav kandidat za pojas. Nemam namjeru boriti se protiv momaka koji su kandidati za vrh jer sam svjestan da ja nisam takav. Dovoljno ih respektiram da bih bio svjestan toga. Dakle, imali su izbori dati mi nekoga drugog ili me pustiti", objasnio je.

On je sam UFC-u dao tri imena, Carlosa Condita, Matta Browna i Nicka Diaza, no nakon toga mu se uopće nisu javili. Sad se nada borbi u Aziji, gleda prema možebitnom okršaju s Takanorijem Gomijem u Rizinu ili Shinyom Aokijem u ONE-u. Problem bi mogli biti kilogrami, budući da se Hardy opustio i hoda s 95 kilograma. No, spreman je razmotriti sve opcije kad se ponuda pojavi. Otkrio je kako nema ništa protiv bare knuckle boksa također pa bi se i David Feldman mogao javiti. U svakom slučaju, Hardy će sigurno ispuniti svoju želju još pokoji puta osjetiti sav onaj adrenalin vezan uz borbu.

Linker
25. travanj 2024 06:47