UFC

Dan Hooker: ‘Islamu su dali dva borca koji mu stilski odgovaraju na ‘short notice‘, i tako je dobio napad na titulu‘

Makhachev i Hooker

 Screenshot (youtube, Ufc)
Puno ljudi mu to predbacuje

Već nekoliko mjeseci unatrag Islam Makhachev i njegov tim lobiraju za Islama kao sljedećeg izazivača za titulu, a to se i ostvarilo jer će se boriti protiv Charlesa Oliveire na UFC 280 eventu u Abu Dhabiju. Borilačka javnost je dosta podijeljena oko toga jer jedni smatraju da je Makhachev nedvojbeno zaslužio taj napad na titulu, dok mu drugi predbacuju da nije pobijedio niti jednog relevantnog top 5 borca.

Njegov bivši protivnik, Dan Hooker, spada u ovu drugu skupinu. Rekao je kako mu je teško za povjerovati da je Islam dobio napad na titulu s trenutnim ‘skalpovima‘, a na to misli da su mu i davali protivnike koji mu stilski isključivo odgovaraju:

‘‘Kad se brineš za sebe možeš napredovati vrlo brzo. Sve prilike iskaču i ti ih samo iskorištavaš. Onda vidiš tipove ispred sebe kako to rade pametno i brzo napreduju. Ne radi se o tome da su bolji od vas, jednostavno igraju pametnije. Kad imaš tipa koji je pobijedio dva stilski savršena protivnika za sebe, koji su uskočili na ‘short notice‘ to je jednostavno ludo‘‘, rekao je Hooker o Makhachevu.

Inače, Hooker i Makhachev su se borili na UFC 267 priredbi prošle godine gdje ga je Islam s lakoćom pobijedio ‘kimurom‘ u prvoj rundi. Nakon toga je pobijedio Bobbyja Greena te kasnije ove godine napada titulu lake kategorije.

Linker
19. travanj 2024 03:23