UFC

Dan Hooker ne vjeruje u ‘hype‘ oko Makhacheva: ‘On nije Superman‘

Dan Hooker
 Screenshot (youtube, Ufc)
Šestorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije vjeruje da može savladati sjajnog Dagestanca

Novozelanđanina Dana Hookera za osam dana čeka izuzetno težak meč. Islam Makhachev biti će njegov protivnik, a Dagestanac je na glasu kao borac kojeg većina kategorije izbjegava. Legitimni Khabibov nasljednik iz borbe u borbu, sve je bolji i polako se približava samom vrhu kategorije.

Unatoč svoj toj reputaciji gotovo nepobjedivog tipa koju Makhachev uživa, Hooker je borbu prihvatio na ''short notice'', a poprilično je uvjeren kako Islam Makhachev nije tako dobar borac kao što pričaju njegov menadžer Ali Abdelaziz te prijatelj Khabib Nurmagomedov.

''Nisam toliko uvjeren (u njegovu nepobjedivost). Oni pokušavaju kreirati mentalitet u njemu kojim ga uvjeravaju da je neuništiv. Ne pušim tu priču. On navlači svoje hlače na isti način kao i ja. On nije Superman. Poprilično sam samouvjeren.'', rekao je Hooker u razgovoru za okupljene medije, a zatim je opisao na kakav bi način volio doći do pobjede.

''Pobjeda gušenjem ili da ga pogodim koljenom uzrokovali bi dobar osjećaj unutar mene, osjećao bih toplinu u stomaku. Na taj način uistinu bih sve ušutkao, kada bih se pojavio tamo i totalno ga izdominirao. Što će onda ljudi govoriti? Želim dokazati gdje pripadam u ovoj kategoriji kada je u pitanju grappling i planiram ga napraviti smiješnim. To su moje namjere i plan za ovu borbu.'', dodao je Hooker.

31-godišnji ''Hangman'' smatra kako ga Makhachev ne može završiti i vjeruje kako unaprijed zna njegovu taktiku. Međutim, taktika Islama Makhacheva uvijek je poznata, ali pravo iskušenje jeste način na koji bi se zaustavilo Dagestanca.

''Jedini način na koji me može pobijediti jeste odlukom. On će me pokušati zadržati dolje kroz dvije runde. To će biti njihov plan ulazeći u borbu. On se ne služi naročito puno 'GNP-om', niti je naročito opasan specijalist za submissione. Makhachev se više bazira na pritisku i umaranju protivnika koji se onda predaju te on dođe do submissiona. Charles Oliveira na primjer, potpuna je suprotnost. On je pravi, vješti specijalist za submission i raznoraznim načinima hvata protivnike u takve zahvate.'', izjavio je Novozelanđanin.

Ali Abdelaziz i Khabib Nurmagomedov pričali su kako je Dan Hooker borbu prihvatio samo zbog novca te da mu je jedina šansa za pobjedu ''lucky punchom''. Hooker smatra kako oni ipak poštuju njegove vještine.

''Oni mogu pričati što žele, ali znam da u potpunosti cijene moje vještine. Nema dileme.'', zaključio je Dan.

Linker
20. travanj 2024 14:36