UFC

Dan Hooker ponovo se dotaknuo Jona Jonesa i poručio: ‘Potukao bih se s njim na parkingu‘

Dan Hooker

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Novozelanđanin i ‘‘Bones‘‘ posvađali su se za Božić, a tema je i dalje aktualna

Pomalo neočekivan verbalni sukob dvojice UFC boraca, dogodio se u periodu oko Božića. Naime, borac lake/perolake kategorije Dan Hooker, javno je prozvao Jona Jonesa, bivšeg prvaka poluteške kategorije, a od ove godine (nadamo se), člana teške kategorije.

Zapravo, sve je započelo uhićenjem Chaela Sonnena koji se sukobio s petoricom muškaraca, zato što su upućivali neukusne komentare njegovoj supruzi. Sonnen je uhićen i završio je s pet pojedinačnih prijava za nasilje. Jon Jones dočekao je priliku za prozvati Sonnena.

"Chael Sonnen, ja sad neću ovdje stajati i slaviti što si dobio prijavu za nasilje nad ženskom osobom. To bi me učinilo jednakim kao ti, a ja nisam kao ti. Umjesto toga ću poželjeti sve najbolje tvojoj obitelji, kao i obiteljima tvojih žrtava", napisao je Jones, prisjetivši se kako je Sonnen prozivao njega, nakon što je Jones krajem devetog mjeseca priveden zbog nasilja nad svojom zaručnicom i dugogodišnjom partnericom.

Pomalo je nejasno zašto je Jones optužio Sonnena za nasilje nad ženskom osobom, no očito je dobio krive informacije ili je sam krivo protumačio ono što je pročitao. Danu Hookeru nije dobro sjela Jonesova prozivka, upućena Sonnenu.

"Zamisli da prebiješ pet ljudi, a niti jedan od njih nije tvoje žena", poruka je koju je Hooker uputio Jonesu.

Dvojica boraca upustila su se u raspravu putem Twittera, a više o cjelokupnoj raspravi, možete pročitati na LINKU.

Mjesec dana kasnije, Dan Hooker ponovno se upustio u prozivanje Jona Jonesa. ''Hangman'' je u razgovoru za TheAllStar zapravo detaljnije objasnio što se točno dogodilo te kako je završio u sukobu s Jonesom.

''Ja sam zapravo samo nešto okačio na internetskom zidu. Nisam ga označio ili nešto takvo. Međutim, on je na Božić odlučio označiti me u tvitu. 'Hangman' je popio nekoliko piva na Božić, a to su loši dani za napasti me na Twitteru, zato što ću uzvratiti. Neću pregristi jezik kao što bi većina ljudi napravila. Rekao sam to što sam rekao i ostajem pri tome. Nikada ne bih rekao nekome nešto, a da im pritom ne pružim priliku da udare u facu.'', započeo je Hooker, a zatim je otkrio što konkretno misli o Jonesu

''Imam li nekakve zle namjere prema Jonu Jonesu? Definitivno ne. Nije me briga, ne trošim vrijeme razmišljajući o njemu. Bismo li se ikada borili? Ne, ta borba ne bi imala smisla. Jesam li spreman boriti se s njime na parkingu? Ako bi on imao problem sa mnom, ja bih pristao na tučnjavu. Kao što sam rekao, nikada ne vrijeđam nekog, ako nisam spreman dopustiti mu da me udari. To je posve druga rasprava. Ali držim li zle namjere prema Jonesu? Ne, definitivno ne držim.'', objasnio je Novozelanđanin.

Inače, jučer se u javnosti pojavila informacija o sljedećem nastupu Dana Hookera. Popularni ''Hangman'' vraća se u perolaku kategoriju, a borit će se 19. ožujka u Londonu. Protivnik će mu biti Arnold Allen.

Linker
03. svibanj 2024 20:44