UFC

Dan Hooker se mjesec dana nakon borbe napokon vratio na Novi Zeland, no još ne može kod obitelji

Dan Hooker
 Instagram
UFC-ov borac lake kategorije napokon je sletio u domovinu, gdje ga čekaju još dva tjedna karantene

Dan Hooker borio se 23. siječnja na UFC-ovom Fight Islandu, u sunaslovnoj borbi UFC 257 priredbe, gdje je nokautom poražen od Michaela Chandlera. Uvijek je teško podnijeti poraz, posebno u tako važnoj borbi, ali sve bude lakše u krugu obitelji. Kod Hookera je problem što on kod svoje obitelji nije odmah mogao otići.

Naime, Novi Zeland je od COVID-19 pandemije najsigurnija država svijeta i unutar nje se život odbija u potpunoj normali, bez ikakvih mjera i obaveze pridržavanja istih. No, zasluge za to nosi onaj pravi lockdown kakav je država napravila, odnosno zaključavanje u doslovnom smislu. To su izveli tako da u državu smiju doputovati samo njihovi državljani, jedino prijevozno sredstvom kojim to mogu napraviti je zrakoplov i to tako da im država sama ugovara termin leta.

Svjestan svega toga, Hooker je otputovao na borbu u Abu Dhabi. Novi Zeland mu je kao datum leta za povratak kući odredio 23. veljače, odnosno točno mjesec dana nakon borbe. Hooker je tako otputovao u Dubai te je tamo proveo posljednjih mjesec dana, redovno trenirajući u jednom od lokalnih timova.

No, to što je došao kući ne znači da odmah može provesti vrijeme u društvu obitelji. Pravila su takva da Hooker iduća dva tjedna prvo mora provesti u karanteni hotela koji se nalazi unutar prostora zračne luke i tek nakon toga može proći granicu i ući u sigurnu zonu. Najbliže što može doći svojoj supruzi i kćeri je desetak metara udaljenosti, no vjerojatno je i to olakšanje nakon što je mjesec dana morao biti stotinama kilometara od njih.

Hooker je na Instagram postavio fotografiju na kojoj možemo vidjeti kako izgleda njegovo druženje s obitelji. Pogledajte!

Linker
19. travanj 2024 10:26