UFC

Dana White: ‘Fedor nije jedan od najvećih, nokautirao ga je srednjaš Henderson i nije se borio u UFC-u‘

 Dana White 

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Dana nije propustio priliku odmah nakon UFC-ove priredbe prokomentirati Fedora i njegovu karijeru u noći kad se umirovio

Legendarni Fedor se noćas oprostio od MMA-a, barem onog natjecateljskog dijela. U nekoliko je navrata rekao kako nikad neće napustiti sport u potpunosti, nego će se sada posvetiti svom timu i treniranju boraca koji se bore po vrhunskim organizacijama. Nažalost, u svom posljednjem meču u karijeri je poražen, no Baderu se jedino može čestitati na odličnoj pobjedi i obrani titule.

Fedora mnogi smatraju najboljim ili jednim od najboljih, dok ga neki osporavaju jer se nikad nije okušao u UFC-u. Jedan od tih je naravno i sam Dana White, a zna se da od ranije njih dvojica nisu u dobrim odnosima. Nakon noćašnje UFC-ove priredbe, Dana je na press konferenciji odbio iskazati poštovanje Fedoru:

‘‘Ne želim sr**i po liku, znate da se noćas umirovio i sve te stvari. Mislim, sjećate se mojih ranijih intervjua o njemu. Dajte, pa nokautirao ga je srednjaš Dan Henderson. Razumijete što govorim? Mislim da postoje ljudi iz ovog biznisa koji ga vole, neki su ga i štovali. Nikad se nije testirao ovdje kod nas. Nikad nisam mislio da je Fedor jedan od najboljih‘‘, rekao je Dana.

Ranije ovog tjedna se Fedor prisjetio jedinog sastanka sa Danom, na kojem se očito nisu uspjeli dogovoriti oko uvjeta. Fedor je rekao da mu je nudio potpis ugovora dok je još bio potpisan za Strikeforce, tako da u tom trenutku to nije bila realna opcija. Nakon Strikeforcea se Fedor okrenuo drugim organizacijama, a posljednjih godina je bio član Bellatora.

Što god White mislio, Fedor će većini fanova ostati u sjećanju kao jedan od pionira ovog sporta, a kako je Ryan Bader rekao u intervjuu nakon borbe, jedno vrijeme je na svojim leđima nosio cijeli sport i na tome mu hvala.

Linker
04. svibanj 2024 09:36