UFC

Dana White je bio spreman dati ostavku za obranu ovog čovjeka: ‘Prije ću izgorjeti nego okrenuti leđa određenim ljudima‘

Dana White

 SCREENSHOT/The Joe Rogan Experience
Šef UFC-a je čvrsto stao iza svog zaposlenika i prijatelja. ‘Te se stvari neće dogoditi dok sam ja tu‘

Dana White je jednom prilikom prijetio svojom ostavkom ako uruče otkaz Joe Roganu. Gostujući u podcastu kod Lexa Fridmana White se osvrnuo na turbulentnu 2022. godinu. Naime, između ostalih UFC afera, te godine su brojni poslovni partneri UFC-a tražili od vrha kompanije da otpuste njihovog komentatora Joea Rogana.

U nekim epizodama svog planetarno popularnog podcasta "The Joe Rogan Experience" Rogan je koristio neke neprimjerene riječi koje označavaju Afroamerikance te je širio razne kontroverzne teorije oko koronavirusa. Kada je većina poslovnih partnera smatrala da je to štetno za ugled njihovih brendova koji surađuju s UFC-om šef te organizacije se odlučio na radikalne mjere. Rekao je da će dati svoju ostavku ako probaju otpustiti njegovog dugogodišnjeg partnera i prijatelja Rogana.

"Svatko tko je sa mnom, tko je bio sa mnom, zna da je to dvosmjeran odnos. Ja nisam jedan od onih likova koji će vas pustiti niz vodu. Navigirajući ovu veliku kompaniju kroz COVID ja nisam nikog otpuštao. Neki ljudi su tu 20 godina. Prije bih izgorio nego što bi to uradio svojim ljudima" bio je žustar Dana White te je nadodao: "To se neće događati dok sam ja tu. Joe Rogan je jako lojalan meni, ja sam jako lojalan njemu."

Joe Rogan je inače počeo raditi za UFC 1997. godine kao "backstage" voditelj. Ubrzo je napustio tu poziciju no Whiteova akvizicija UFC-a 2001. skupa s braćom Fertittom je "natjerala" Rogana da se vrati u kompaniju. Od tada je postao planetarno poznat kroz svoj podcast i kroz svoje komentiranje UFC-ovih PPV evenata. "Prije nitko nije shvaćao ‘ground game‘ kao Joe Rogan. On bi vas laički uputio u to što se događa u borbi tako da bi svatko od doma razumio ‘grappling‘. Utjecaj koji je imao on na ovaj sport i našu kompaniju je nemjerljiv." zaključio je White tu temu.

Linker
13. travanj 2024 23:07