UFC

Dana White otkrio što će se dogoditi s Tonyjem Fergusonom u slučaju poraza od Michaela Chandlera

Michael Chandler, Dana White i Tony Ferguson

 Screenshot (youtube, Ufc)
Brojne MMA fanove zanima što će se dogoditi s ‘‘El Cucuyjem‘‘ ukoliko i večeras izgubi

Izuzetno spremno djeluje Tony Ferguson (25-6-0, 15-4 UFC) uoči večerašnjeg nastupa protiv Michaela Chandlera. ''El Cucuy'' je u tjednu uoči borbe najavio kako će se vratiti svojim hrvačkim korijenima, a istaknuo je kako u neke od prošlih mečeva nije ušao u najboljoj formi.

Tri poraza u nizu njegov je učinak u posljednja tri nastupa, a Ferguson je u svakom od tih nastupa djelovao loše i nemoćno. Justin Gaethje prekinuo je njegov niz od 12 uzastopnih pobjeda, brutalnim prebijanjem koje se dogodilo sredinom 2020. godine. Treba ipak spomenuti kako je Ferguson imao svojih trenutaka u toj borbi, a jednom prilikom ozbiljnije je i uzdrmao Gaethjea.

Nakon toga, uslijedili su porazi od Charlesa Oliveire i Beneila Dariusha, a Tony je u tim mečevima djelovao jalovo te je jako teško pronaći pozitivne stvari u tim nastupima. Četvrti poraz u nizu, možda bi značio i otkaz u najjačoj svjetskoj MMA promociji, a UFC-ov predsjednik Dana White, u razgovoru za TMZ osvrnuo se na moguće otpuštanje Tonyja Fergsuona.

''On je i dalje sedmorangirani borac svijeta, razumijete o čemu govorim? Još uvijek je u top 10 i u top 15. Dakle, radi se o jednom od najelitnijih boraca na svijetu. Ako pogledamo protiv koga se borio, on je nastupao protiv doslovno svakog. Stoga ne bih rekao da mu je ovo borba za ostanak u UFC-u.'', izjavio je White.

Činjenica je kako Ferguson i ako izgubi, još uvijek će imati poprilično veliku bazu fanova iza sebe, a njegov atraktivni i neobični stil borbe, nešto je što će uvijek privlačiti fanove. Gaethje, Oliveira i Dariush pripadaju samom vrhu UFC-ove kategorije, a ista stvar je i s Michaelom Chandlerom. Možda Ferguson večeras izgubi po četvrti puta zaredom, ali to ne znači da ''El Cucuy'' ne može pobijediti neke nižerangirane borce unutar UFC-a.

Pomalo problematično za Fergusona moglo bi biti sve ono što je pričao tijekom ovog tjedna. Otvoreno je napao promociju zbog potplaćenosti boraca i nemogućnosti da se okušavaju u drugim sportovima. Danu Whitea nazvao je potplaćenim i zasigurno je navukao određeni bijes samih čelnika promocije. Ipak, puno više ćemo znati nakon što Ferguson odradi svoj meč protiv Chandlera, a ''El Cucuy'' je borac kojeg nikad ne smijemo unaprijed otpisivati.

Linker
10. svibanj 2024 15:47