UFC

Dana White: ‘Volio bih vidjeti Natea Diaza da se bori ove godine‘

Nate Diaz
 screenshot/YouTube
Hoće li se UFC ove godine uspjeti dogovoriti oko nastupa s jednom od svojih najvećih zvijezda?

2020. godina prošla je bez ijedne borbe Natea Diaza. Zapravo, niti jednom nije bio ni blizu ugovaranja nastupa te kao njegov posljednji nastup datira onaj za BMF titulu, iz studenog 2019. godine. Tada je izgubio od Jorgea Masvidala prekidom nakon tri runde, odnosno nakon što je liječnik ocijenio kako Diaz, na račun pretrpljenih batina te posjekotine koju je zaradio, nije sposoban nastaviti borbu.

Sve od tada, kad se prisjeća te borbe, Diaz tvrdi kako je bio pokraden. Odnosno, smatra kako je tek na pravi način ulazio u borbu te da mu je zapravo oduzeta prilika da dođe do pobjede, što je uvjeren da bi uspio. Neovisno o tome što je Masvidal u potpunosti dominirao prve tri runde, čak i vjerni Diazovi fanovi slažu se s tim mišljenjem. Nate traži revanš i upravo taj jako mali izbor protivnika na koje bi on pristao je glavni problem kod pokušaja ugovaranja borbe.

Hoće li se Nate boriti u 2021. godine teško je znati, ali predsjednik UFC-a Dana White tome se apsolutno nada.

"Nadam se da će se on boriti ove godine. Uistinu se nadam i volio bih ga vidjeti. No, ne računam da će se to dogoditi, samo kažem da bih ja volio vidjeti ga gdje se bori", rekao je White tijekom gostovanja na ESPN-u, gdje je odgovarao na pitanja fanova.

To je apsolutno dijametralan stav onome koji White ima prema starijem bratu Diaz, Nicku, koji je najavio svoj povratak u Octagon i ulazak u pregovore. Oko njega je White bio vrlo jasan, kad je izjavio da u ničijem interesu ne bi trebalo biti gledati Nicka Diaza kako se bori. Što se tiče Natea, on je spomenute 2019. godine odradio dvije borbe i to nakon tri godine pauze. Prije poraza od Masvidala savladao je Anthonyja Pettisa.

Po pitanju eventualnih protivnika za Diaza, jasno je da bi ga treća borba protiv Conora McGregora mogla dovesti u borilište, prije svega zbog svog novca koji bi ista osigurala. No, čini se da to nije opcija.

"To se vjerojatno neće dogoditi", kratko je odgovorio White kad je upitan oko završetka tog rivaliteta putem trilogije.

Nate Diaz daleko je od ikakvih šampionskih prilika, no i dalje je jedan od najpopularnijih boraca i fanovi bi sigurno u velikoj broju popratili njegovu iduću borbu.

Linker
18. travanj 2024 15:04