UFC

Darren Till poraz prokomentirao objavom fotografija dva poznata UFC borca

Darren Till
 screenshot
Nije popularni Englez očekivao poraz kakav mu je nanio Derek Brunson

Kad je Darren Till 2019. godine prešao iz veltera u srednju kategoriju, nakon dva teška velteraška poraza u nizu (od Tyrona Woodleya i Jorgea Masvidala), očekivalo se kako je Englez napokon povukao potez kojim će odvesti svoju karijeru na viši nivo. Pobjedom nad Kelvinom Gastelumom krenuo je u pravom smjeru, automatski postavši jedan od kandidata za napad na titulu.

Nakon druge borbe u srednjoj kategoriji i prošloljetnog poraza od Roberta Whittakera, očekivalo se da je samo malo usporio svoj uspon. Uostalom, odradio je pet rundi s bivšim prvakom te trenutno broj 1 izazivačem. Borba protiv Dereka Brunsona trebala mu je biti savršena prilika za pokazati gdje se trenutno nalazi. Nažalost po njega, odradio je najlošiji nastup svoje dosadašnje karijere.

Postavlja se pitanje u kakvoj je Till sad situaciji, budući da je pobijedio u samo jednoj od posljednjih pet borbi, a tri puta je završen. Srećom po njega, tek mu je 28 godina i ima vremena za napraviti dobre stvari, odnosno za posložiti sve što trenutno nije onako kako bi trebalo biti. Da i on sam vjeruje u to, dokazuje prva objava koju je nakon poraza postavio na Instagram.

Bez ikakve poruke, postavio je fotografije Michaela Bispinga i Charlesa Oliveire nakon osvajanja titule prvaka.

Svakome tko bolje poznaje UFC jasno je što to znači. Riječ je o borcima koji nikad nisu odustajali od svojim šampionskim ambicijama, ujedno dva UFC prvaka koji su najkasnije do titula došli, ako gledamo po broju borbi odrađenih u Octagonu.

Njegov sunarodnjak Bisping titulu je osvojio u svojoj 26. UFC borbi. Aktualni UFC prvak lake kategorije titulu je uzeo čak jednu borbu kasnije, u svom 27. nastupu unutar Octagona. Tillu je borba protiv Brunsona bila jubilarna deseta. Sam sebe svakako ohrabruje kako za njega nije kasno.

No, morat će se Till pozabaviti s puno toga ako namjerava biti relevantan borac iz UFC-ovog vrha. Posljednje borbe otkrile su puno rupa u njegovoj igri i svakako se prije svega mora uozbiljiti.

Linker
15. svibanj 2024 10:49