UFC

Derek Brunson prepun je samopouzdanja: ‘Blachowicz je samo kontrolirao Adesanyu, ja ću ga završiti‘

Derek Brunson
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Četvrtorangirani borac ljestvice izazivača u srednjoj kategoriji vjeruje da bi porazio Adesanyu

Čini se kako je Derek Brunson nakon pobjede protiv Darrena Tilla i petog uzastopnog slavlja dobio krila i poprilično je uvjeren da može poraziti Israelu Adesanyu u revanšu, naravno ukoliko ga bude. Dvojica boraca prvu borbu odradili su u studenom 2018. godine, a sadašnji prvak srednje kategorije Israel Adesanya lakoćom se obračunao s Brunsonom te ga je nokautirao u prvoj rundi borbe.

Adesanya je otprilike godinu dana nakon te borbe došao do pojasa srednje kategorije te ga je uspješno obranio tri puta. Derek Brunson s druge strane nakon poraza od Israela nanizao je pet uzastopnih slavlja i nada se kako će dobiti priliku za napasti pojas. Trenutno je četvrtorangirani borac na ljestvici izazivača srednje kategorije i vjerojatno će mu trebati još jedna pobjeda prije nego li dobije mjesto u borbi za titulu. Neovisno o tome, Brunson sve češće priča o revanšu protiv Adesanyje te vjeruje kako može savladati aktualnog prvaka.

''U prvoj borbi, moji treneri pitali su se jesam li dobro te jesam li možda ozlijeđen. Izzyja sam puno puta imao zaključanog u ''body locku'', bili smo u klinču četiri ili pet puta, a nisam ga uspijevao srušiti. Tada sam i testirao određene stvari tokom priprema, posebno prije borbe s Izyyjem. Razmišljao sam kako nema potrebe da dižem utege te da si mogu to dopustiti jer se borim protiv Izzyja. U borbi sam dolazio do svojih pozicija, no nisam uspijevao nešto konkretno napraviti i završiti ga. Bila je to kombinacija mnogih stvari te ne tražim izlike. Međutim, kada pogledamo unatrag, vidimo razlog zašto nisam dobro reagirao.''

Sada, tri godine nakon prve borbe, Brunson vjeruje u svoje vještine i smatra kako bi u revanšu gledali posve drugu priču. Dotaknuo se Derek i borbe Adesanyje protiv Jana Blachowicza. Prvak srednje kategorije pokušao je osvojiti i pojas poluteške kategorije, no Poljak je bio nepremostiva prepreka. Blachowicz je bio ravnopravan u stojci, no poprilično dobro je odradio i hrvački segment te kontrolu u parteru. Taktika Dereka Brunsona često je bazirana upravo na hrvanju i kontroli u parteru, a upravo tu vidi svoju priliku u revanšu.

''Male stvari rade razlike u velikim borbama. Svaka čast Adesanyji, on ih je iskoristio, ali ja znam što mogu učiniti u revanšu. Znam da u parteru mogu napraviti veliku štetu. Uvijek želim završiti protivnika. On (Adesanya) će biti testiran kao nikada prije. Jan Blachowicz je imao namjeru kontrolirati ga. Ja ću gledati da ga završim.'', zaključio je Brunson po pitanju eventualnog revanša protiv aktualnog prvaka.

Jared Cannonier, trenutno trećeplasirani borac na ljestvici izazivača nedavno je podsjetio Brunsona kako je on i dalje ispred njega te da ukoliko želi priliku za pojas, morat će pobijediti njega. Vrijeme će pokazati što su UFC-ovi matchmakeri naumili po pitanju vrha srednje kategorije. Jedno je sigurno, Robert Whittaker biti će idući izazivač, a nakon toga, tko zna.

Linker
20. travanj 2024 09:48