UFC

Derrick Lewis borit će se u prosincu protiv novog UFC-ovog hit teškaša

Derrick Lewis
 screenshot (YouTube, UFC)
Nakon uvjerljivog poraza od Ciryla Ganea, Derricku Lewisu slijedi obrana njegove pozicije

Puno uvjerljivije nego što se očekivalo posrnuo je Derrick Lewis u svom drugom napadu na UFC titulu. Iako je ona ovim putem bila privremena (interim), nije nedostajalo motivacije, posebno jer se Lewis 7. kolovoza protiv Ciryla Ganea borio u svom gradu, Houstonu. Ali, motivacija nije ono što donosi rezultat u Octagonu. To je samo izvedba, a ona je što se tiče Lewisa bila nevjerojatno slaba. Francuz je uvjerljivo slavio i može se pripremati za okršaj protiv Francisa Ngannoua, dok će Lewis i dalje ostati jedan od samo dvojice UFC boraca koji su do sada Ngannoua savladali. No, poprilično daleko od nove prilike da to ponovi.

Za očekivati je bilo kako će Lewisov idući zadatak biti braniti svoju poziciju protiv nekog od nadolazećih boraca i upravo to će se dogoditi. Samo par dana nakon što je Chris Daukaus savladao Shamila Abdurakhimova na UFC 266 priredbi, time potvrdivši kako je upravo on jedan od trenutno najvećih teškaških potencijala, ovaj policajac iz Philadelphije saznao je da mu je idući zadatak savladati "Crnu zvijer".

Borba Lewisa i Daukausa dogovorena je za UFC-ov Fight Night koji će se održati 18. prosinca, što će biti posljednja UFC priredba u ovoj godini. Za sada nije navedeno radi li se o glavnoj borbi priredbe ili će se Lewis i Daukaus pripremati za okršaj na tri runde.

32-godišnji Daukaus (12-3, 4-0 UFC) pristupio je promociji u kolovozu prošle godine te je od tada upisao četiri pobjede, sve četiri nokautom. Top 10 poziciju potvrdio je spomenutom pobjedom protiv Abdurakhimova, a sad bi mogao krenuti i prema poziciji s koje će moći prozvati prvaka. Lewisova vrijednost i dalje je takva da pobjeda protiv njega svakako donosi reference potrebne za ulazak u uži krug boraca koji se imaju pravo nadati borbi za titulu.

Lewisova situacija trenutno je nezavidna, budući da se ovim putem mora pozabaviti obranom svoje trenutne pozicije protiv itekako motiviranog borca. No, tako je to kad ne iskoristiš veliku priliku koja ti se otvorila. Pitanje je hoće li Lewis ikad više doći tamo gdje je prije borbe protiv Ganea bio, no svakako se ima priliku nadati. Za to će morati ostvariti novi niz pobjeda.

Linker
04. svibanj 2024 15:51