UFC

Derrick Lewis tvrdi: ‘Da se nismo borili u Houstonu, ne bih izgubio od Ciryla Ganea‘

Derrick Lewis vs. Ciryl Gane

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
UFC-ov teškaš tvrdi kako su domaći teren i publika snažno utjecali na njegov nastup i stvaranje pritiska

Četiri pobjede u nizu, dva nokauta zaredom i prilika za osvojiti pojas privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije. Sve to, situacija je u kojoj je Derrick Lewis bio, sve do 07. kolovoza protekle godine. ‘‘Black Beast‘‘ tri godine ranije izgubio je od Daniela Cormiera u borbi za pojas teške kategorije, a iako su mnogi i danas skeptični oko Lewisove kvalitete, on je i dalje pri vrhu.

Drugu priliku za doći do pojasa imao je spomenutog 07. kolovoza, a dodamo li da se event održavao u njegovom Houstonu, sve je vodilo ka kruni njegove dotadašnje karijere. Ipak, Ciryl Gane imao je druge planove. Lewis je pred domaćom publikom nokautiran u trećoj rundi te je razočarao mnoge, ali prije svega, samog sebe. Iako domaći teren i domaća publika obično predstavljaju prednost u sportu, Lewis smatra kako mu je sve to, samo otežalo situaciju.

‘‘Nikad više ne želim to iskusiti. Bilo je to previše pritiska, uistinu previše. Došlo je do te mjere da sam zvao ljude kako bih nabavio travu (marihuanu) od njih, da bih mogao opustiti svoje živce. O takvom tipu pritiska se radilo. Nikad se nisam osjećao tako loše. Zapravo, prije odlaska na sud, prije nego su mi dali zatvorsku kaznu. To je jedini trenutak kad sam osjećao takav pritisak.‘‘ započeo je Lewis prilikom gostovanja u MMA Houru, a zatim se dodatno osvrnuo na 07. kolovoza, dan koji je izuzetno značajan u njegovom životu.

‘‘UFC 265 održao se istog datuma kada sam izašao iz zatvota. Radi se o 13 godina razlike, ali bio je to isti datum. Puno sam si pritiska nametnuo i zbog toga, jer bila bi to odlična priča, od trnja do zvijezda.‘‘

Nije Derrick Lewis uspio ispisati priču kakvu je želio. Život ga je podsjetio da usponi i padovi nikad ne prestaju, a sama činjenica da je toga datuma izašao iz zatvora, nije mu mogla biti dovoljna da savlada borca poput Ganea. Nije pomogao niti domaći teren, naprotiv, odmogao je prema njegovim navodima, a Lewis je opisao kako se osjećao nakon doživljenog poraza.

‘‘Bio sam uistinu osramoćen. Osjećam da sam trebao učiniti puno više nego što zapravo jesam. Bojao sam se razmjena, nisam htio povući okidač i otpustiti kočnicu. Bio sam previše statičan. Mogao bih nastaviti pričati o tome što sam mogao bolje učiniti, ali to se nije dogodilo i stoga moram to ostaviti iza sebe te krenuti prema naprijed. Ako se nas dvojica ponovno susretnemo, ishod će biti drukčiji. Vjerujem u to i svi vjeruju da bi meč bio bitno drukčiji, da se nije održao u Houstonu.‘‘, zaključila je ‘‘Crna zvijer‘‘.

Mora se priznati kako Derricku Lewis poraz nikad nije tako teško pao. Često UFC-ov teškaš izgleda kao netko tko je poprilično nezainteresiran za sami ishod i tu je samo zbog zabave te novca koji zarađuje. Ipak, očito je da i Lewis ipak ima neke ambicije te osjeća razne pritiske. Unatoč porazu, on je i dalje pri vrhu teške kategorije te nije nemoguće da se ponovno susretne s Cirylom Ganeom. Međutim, razlika u kvaliteti bila je poprilično velika i nameće se pitanje može li Lewis savladati sjajnog Francuza, neovisno o gradu u kojem bi se eventualno borili.

Linker
21. travanj 2024 21:58