UFC

‘Diaza čeka težak posao!‘ Je li Edwards za Natea suparnik iz noćne more?

Nate Diaz
 ARTURO HOLMES/DDP USA/PROFIMEDIA
Britanski ‘Rocky‘ objasnio je zašto stilski nikako ne odgovara popularnom borcu iz Stocktona

Leon Edwards uvjeren je da je težak 'matchup' za Natea Diaza, ali isto tako očekuje će sa svojim idućim suparnikom fanovima pružiti jedan vrlo zabavan okršaj u UFC-ovom kavezu.

'Rocky' i Nate pomalo su se iznenađujuće našli u sunaslovnoj borbi UFC-a 262, a njihov dvoboj u Houstonu ući će u povijest američke promocije. Naime, 15. svibnja u Toyota Centru po prvi će se puta dogoditi borba na pet rundi koja nije glavna, a nije ni za UFC-ov pojas.

"Znam da ga čeka težak posao jer ispred sebe ima prirodnog velteraša, a ujedno i borca koji se može boriti iz oba garda te koji ima sjajno hrvanje i jiu-jitsu. Sviđa mi se njegov mentalni stav prema ovoj igri i sviđa mi se kako o tome razmišlja. Bit će to zabavna borba", rekao je Edwards ESPN-u.

Iako ništa nije službeno potvrđeno, ne bi se trebali iznenaditi ako iz ove borbe dobijemo idućeg izazivača u velter kategoriji.

Naravno, Colby Covington možda je i prvi favorit u toj utrci, ali je još prije Edwardsove borbe s Belalom Muhammadom predsjednik UFC-a Dana White govorio da bi britanskom udaraču pobjeda u tom meču mogla donijeti napad na pojas. Edwards je, podsjetimo, u tom susretu izgledao jako dobro, ali onda je jedan slučajni ubod u oko natjerao suca na prekid meča i samim time na 'no contest'.

S duge strane, ne trebamo posebno objašnjavati što bi značila Diazova pobjeda. Svlada li ponajboljeg velteraša današnjice, UFC bi jako teško mogao zanemariti jednog od svojih najpopularnijih boraca...

Leon ili Nate, tko odnosi pobjedu?

Linker
19. travanj 2024 20:19