UFC

Dillashaw ima ideju za povratak: ‘Želim Cejudu dokazati da nije dobar koliko misli da je‘

Jon Anik i TJ Dillashaw
 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši UFC prvak bantam kategorije vraća se nakon odrađene dvogodišnje suspenzije

Iako mu je suspenzija istekla, TJ Dillashaw još uvijek nema dogovorenu povratničku borbu. Neke kombinacije su postojale, on je prozivao druge borce, kao i mnogi njega, no još uvijek se čeka odluka UFC-a po pitanju strategije za bivšeg prvaka, ali i jednog od najtežih doping prekršitelja.

Neće tako Dillashaw dočekati simpatije fanova pri povratku, ali vjeruje da ih može vratiti svojim nastupima i pobjedama. Simpatija bi mogao imati već u prvoj borbi možda jedino ako bi mu s druge strane stajao većini omraženi Henry Cejudo, borac koji ga je savladao u njegovoj posljednjoj borbi. Upravo o njemu upitan je TJ u podcastu Mike Swicka. Zapravo, pitanje je bilo nalazi li se "Triple C" na njegovoj listi.

"Ne mogu reći da sam baš razmišljao o toj nekoj svojoj listi, no kad bi postojala bi Henry Cejudo svakako bio na njoj. Na samu spomen njegovog ime pomislim kako je kralj 'Cringea' bio baš 'cringy' i dobar je u tome. No, to je bila jedna od onih borbi u koje sam baš bolje krenuo, iako mu time ne želim ništa oduzeti", rekao je Dillashaw, nastavivši:

"Mislim kako je on fenomenalan sportaš i zlatni olimpijac. No, dajem mu puno više zasluga za osvajanje tog olimpijskog zlata nego za osvajanje titule UFC prvaka. Hrvam cijeli život i znam koliko je to teško te koliki uspjeh je time napravio. No, kao MMA borac mislim da sam puno bolji od njega, posebno ako gledamo na svestranost."

TJ smatra kako Cejudo nema temelje za smatrati se jednim od najboljih ikad, nego da mu se puno toga u karijeri jednostavno tako posložilo uz veliku dozu onoga čega je ipak potrebno imati i bez čega zapravo pravog uspjeha gotovo nikad nema.

"Imao je sreće, tako je njegova karijera odrađena na ovaj način. Posebno ako gledamo na koji način se povukao, ne možeš ne pomisliti koliko je taj tip imao sreće. Želim tu borbu jer znam da nije toliko dobar koliko smatra da je. No, moj prioritet je vratiti pojas prvaka. Koji god bio put do tamo, nebitno znači li to pobjede nad prvih pet boraca ili borba u kojoj je odmah borim za titulu, želim je osvojiti i braniti te tako poslati poruku svima", objasnio je svoje ambicije.

Dillashaw je u karijeri odradio šest borbi za titulu bantam kategorije te je u pet od njih slavio, upisavši tek poraz tijesnom odlukom od Dominicka Cruza. Protiv Cejuda se borio za titulu muha kategorije, a u toj borbi je nakon samo pola minute primio udarac koji ga je onesposobio za nastavak.

Linker
16. travanj 2024 07:36