UFC

Dominick Cruz na UFC 269 priredbi protiv još jednog Top 10 borca

Dominick Cruz
 screenshot (YouTube, UFC)
MMA ikona bantam kategorije pokušat će doći do druge ovogodišnje pobjede

Pobjedom podijeljenom sudačkom odlukom, koju je proljetos na UFC 259 priredbi ostvario protiv Caseya Kenneya, uspio je Dominick Cruz prekinuti niz od dva poraza i time produžiti svoju karijeru, kao i nadu da još jednom može doći u poziciju boriti se za titulu. Svojevremeno najbolji borac bantam kategorije nije u toj borbi izgledao kao u najboljim danima, no 36-godišnji Cruz vjeruje kako je u pitanju bio samo loš dan. Priliku potvrditi tu tvrdnju imat će 11. prosinca na UFC 269 priredbi.

Tamo bi se, prema za sada još uvijek neslužbenim informacijama trebala na programu naći borba između Cruza (23-3, 6-2 UFC) i Pedra Munhoza (19-6, 9-6 UFC). Cruz se na ljestvici izazivača bantam kategorije trenutno nalazi na 11. mjestu, dok je Munhoz plasiran dvije pozicije bolje od njega.

Munhozu će to biti već treći nastup ove godine, nakon što je u veljači bio bolji od Jimmieja Rivera, tim putem prekinuvši niz od dva poraza, no u kolovozu je doživio poraz od Josea Alda. Munhoz se kroz godine u UFC-u iskazao kao uvijek opasan borac, čije su najveće pobjede svakako one koje je ostvario protiv Roba Fonta i Codyja Garbrandta.

Cruz je borac čiju su karijeru obilježili spektakularni nastupi, ali i veliki problemi s ozljedama te duge pauze. Posljednja pauza trajala mu je čak od prosinca 2016. godine, kad mu je titulu oduzeo Garbrandt pa sve do svibnja prošle godine, kad je napao titulu tada u vlasništvu Henryja Cejuda. Preduga pauza uzela je svoj danak te je Dominick tim putem poražen prekidom u samoj završnici druge runde.

Ova borba svakako će obogatiti program priredbe koja trenutno sadrži dva okršaja za UFC titulu. Amanda Nunes onu u ženskom bantamu branit će protiv Julianne Pene, dok će sunaslovna borba biti treći okršaj Brandona Morena i Deivesona Figueireda za titulu muha kategorije.

Linker
18. travanj 2024 07:28