UFC

Dumont neočekivano lako savladala Ladd i izborila borbu za titulu, pobjede Arlovskog i Millera

Aspen Ladd i Nurma Dumont
 screenshot
Brazilka je uspjela obraniti rušenja i time je borbu usmjerila tamo gdje je htjela

UFC Fight Night 195 donio je još jednu zanimljivu UFC večer u kojoj smo saznali ime iduće izazivačice u ženskoj perolakoj kategoriji, ali smo isto tako mogli uživati u pobjedama veterana, što je vrlo drago vidjeti svima koji dugo prate ovaj sport.

Poziciju izazivačice izborila je Norma Dumont savladavši Aspen Ladd. U ne toliko uzbudljivoj borbi uspjela je Brazilka napraviti ono što je bilo najvažnije. Kroz 25 minuta uspjela je obraniti sve pokušaje rušenja Ladd, borkinje poznate po sjajnom ground n' poundu. Time je napravila najvažniji dio posla, a pobjedu je potvrdila boljim udaračkim vještinama kad bi se borkinje našle na distanci. Ladd je najviše radila klinč iz kojeg, kao što je već navedeno, nije uspjela odvesti borbu na pod, ali nedovoljno dobro i efikasno da bi iz toga prikupila bodove potrebne za pobjedu u svom debiju unutar divizije do 66 kilograma. Dva suca na kraju su bodovali četiri runde za Dumont, dok je jedan ipak pronašao dvije za Ladd, no nije ova borba bila teška za presuditi. Brazilka apsolutno zasluženo može početi razmišljati o Amandi Nunes.

Da je i dalje tvrd orah još jednom je potvrdio Andrei Arlovski. Legendarni teškaš u veteranskim danima je promijenio svoj način borbe i to jako dobro pali, vrlo često protiv mladih lavova koji traže njegov "skalp" na putu prema većim borbama. Jedan od takvih bio je Carlos Felipe, kojem je Arlovski taktički izvrsno provedenom borbom prekinuo niz od tri pobjede. Uvjerljivo je Bjelorus uzeo prvu rundu, dok se Felipe uspio vratiti u vrlo neizvjesne druge dvije. Suci su na kraju ipak jednoglasno odabrali Arlovskog kao pobjednika, a svakako vrijedi spomenuti kako je svih 15 minuta borbe proteklo na nogama.

Drugi veteran koji je došao do važne pobjede je Jim Miller. Nakon već jako dobro odrađene prve dionice, 38-godišnji Miller završio je posao protiv Ericka Gonzaleza nakon 14 sekundi druge. Miller je borbu zapravo umalo završio već krajem vrlo dinamične prve runde, a predah je svakako iskoristio na najbolji mogući način. U prvom napadu pogodio je Miller točno u bradu za sjajan nokaut i prekid niza od dva poraza. Ujedno je ovo njegova prva pobjeda nokautom još od 2016. godine i UFC 200 priredbe.

Svoj status nove potencijalne izazivačice muha kategorije potvrdila je Manon Fiorot, uvjerljivom i dominantnom pobjedom nad Mayrom Bueno Silvom, dok je glavni program otvoren slavljem Natea Landwehera nad Ludovitom Kleinom, gušenjem u trećoj rundi. Pobjede na uvodnom programu upisali su Bruno Silva, Danny Roberts, Luana Carolina, Danaa Batgerel i Ariane Carnelossi.

UFC Fight Night 195 - Rezultati

Norma Dumont def. Aspen Ladd - jednoglasna sudačka odluka
Andrei Arlovski def. Carlos Felipe - jednoglasna sudačka odluka
Jim Miller def. Erick Gonzalez - KO (R2 0:14)
Manon Fiorot def. Mayra Bueno Silva - jednoglasna sudačka odluka
Nate Landwehr def. Ľudovít Klein - SUB (R3 2:22)

Bruno Silva def. Andrew Sanchez - TKO (R3 2:35)
Danny Roberts def. Ramazan Emeev - podijeljena sudačka odluka
Luana Carolina def. Lupita Godinez - jednoglasna sudačka odluka
Danaa Batgerel def. Brandon Davis - TKO (R1 2:01)
Ariane Carnelossi def. Istela Nunes - SUB (R3 2:57)

Linker
25. travanj 2024 03:01