UFC

Dustin Poirier: ‘Ne vidim zašto sam ja autsajder u ovoj borbi‘

Dustin Poirier
 Screenshot/youtube
Još jednom se Dustin Poirier prije borbe morao pomiriti sa statusom autsajdera

Poprilično velik favorit u borbi protiv Dustina Poiriera je Conor McGregor. Većina kladionica tečaj na njegovu pobjedu drži između 1.30 i 1.40, dok Dustinova pobjeda onima koji mu vjeruje može utrostručiti uloženo. Dakle, Poirier se susreo sa statusom podosta velikog autsajdera.

U razgovoru s ESPN-ovom novinarskom ikonom, Stephenom A. Smithom, Dustina je odmah u početku zateklo pitanje o tom statusu koji zapravo ništa ne znači za samu borbu, no otkriva nešto o tome kakva su očekivanja javnosti, ali i profesionalaca.

"Bio sam autsajder u toliko puno borbi pa bih izašao podignute ruke. Autsajder sam cijeli svoj život. Ne vidim zašto sam autsajder i smatram da ne trebam biti, no osjećam se dobro. Radio sam svoj posao, pobjeđivao sam najbolje borce na svijetu i jedan sam od onih koji uvijek nalaze način kako doći do pobjede", rekao je Dustin.

Od njihove prve borbe on je bio puno aktivniji nego Conor, a i posljednja borba mu datira na srpanj prošle godine, dok se Conor posljednji put borio šest mjeseci prije toga. Hoće li to imati kakvog utjecaja?

"Teško je to reći jer svatko je drugačija osoba i borac. Na nekoga to djeluje, na drugoga ne. No, i kad je bio izvan MMA-a, on se i dalje borio. Boksao je i provodio vrijeme u dvorani. 'Ring rust' drugačije djeluje na svakog pojedinca i nemam namjeru obraćati pažnju na to. Ono što očekujem je njegova najbolja verzija", otkrio je svoj stav.

Kratko su se vratili i na onu prvu borbu, u kojoj je McGregor upisao pobjedu nakon samo jedne i pol minute. Za Dustina je to zapravo bila prekretnica, budući da je odmah nakon nje prešao u laku kategoriju, puno toga promijenio i dogurao do svog današnjeg statusa te najveće borbe karijere, barem prema ono što mu može donijeti na polju financija, ali i reputacije.

"Bio sam mlad borac i previše emocionalan. Dozvolio sam da me bijes zaslijepi. Previše sam se brinuo oko toga što svi govore i pišu te što on govori. Jeste li vidjeli što se događalo prije te borbe, lude stvari? Vrijeđao je mene i moju obitelj, a ja sam kao mladi borac sve to previše osobno uzimao. Sad sam sazrio i znam da se ne smijem brinuti oko nečega gdje nemam kontrolu", objasnio je, dodavši još ono što smatra svojom najvažnijom promjenom:

"Moje vještine su danas drugačije. Nakon šest godina uspjeha u najtežoj diviziji ovog sporta to se moralo dogodili. No, najvažnije je to što sam sazrio kao borac i kao čovjek."

Linker
10. travanj 2024 14:04