UFC

Dustin Poirier odgovorio na prozivku Gaethjea: ‘Ja sam tip koji će vam priuštiti prebijanje‘

Dustin Poirier i Justin Gaethje

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Prvorangirani izazivač lake kategorije dobio je priliku osvrnuti se na stanje pri vrhu kategorije

Sve je glasniji Justin Gaethje nakon pobjede protiv Michaela Chandlera, pretprošlog vikenda na UFC 268 priredbi. Drugorangirani izazivač lake kategorije svjestan je kako njegova pozicija idućeg izazivača nije u potpunosti osigurana, jer Islam Makhachev i Beneil Dariush također opravdano traže svoju priliku.

Stoga Gaethje radi i izvan kaveza, odnosno, sve češće proziva borce iz samog vrha. Niz je intervjua u kojima je Justin govorio o Charlesu Oliveiri kao borcu koji nema borbenog duha i prelako odustaje, a prije nekoliko dana, ''Highlight'' se dotaknuo i Dustina Poiriera koji će na UFC 269 priredbi u 12. mjesecu, pokušati doći do titule prvaka UFC-ove lake kategorije, koju trenutno drži Charles Oliveira.

''Ako pobijedi Charlesa Oliveiru, ne znam hoće li se boriti sa mnom. Mislim da će otići iz sporta i umiroviti se.'', naveo je Gaethje u razgovoru s Damonom Martinom.

Inače, Poirier i Gaethje borili su se 2018. godine, a Dustin je slavio nokautom u četvrtoj rundi. Čini se kako se Justin želi revanširati za taj poraz i ovakvim podbadanjima nada se potaknuti Poiriera da ostane u sportu kako bi njih dvojica mogli odraditi svoj revanš. Poirier se tokom gostovanja u MMA Houru osvrnuo na Justinovu izjavu.

''Uzbudljivo je, budi interes kod ljudi. On se nada da ću zagristi taj mamac. Ah, taj Gaethje, moram priznati kako je počeo sve više pričati, ali takva je ova igra. Ljudi pričaju i pokušavaju si narediti neke stvari. Igraju s onim što imaju, a to je upravo ono što on radi. Dobro za njega, njegov sam fan. Nemam ništa loše za reći o njemu, ali pobijedio sam ga te noći u njegovom gradu. Što drugo da kažem?'', započeo je ''Diamond''.

Odgovorio je Dustin i na konkretno pitanje o umirovljenju, odnosno planira li se uistinu umiroviti ako 11. prosinca osvoji pojas protiv ''Do Bronxa''.

''Ne, čovječe, ja sam borac. Dovoljno sam bogat, pogotovo nakon ovakve godine i mogao bih se povući. U odličnoj sam poziciji, ali ovim tipovima potrebno je prebijanje, a ja sam tip koji će im to priuštiti. Ne mogu se povući na takav način.'', objasnio je Poirier.

Justin Gaethje pretprošlog je vikenda odradio pravi rat protiv Michaela Chandlera. Radi se zapravo o tipičnoj borbi Justina Gaethjea koji je prošao kroz nekolicinu takvih bespoštednih mečeva, a Poirier nije baš fan takvih mečeva u kojima se zadobiva velika šteta.

''Kvragu, ovo je loše po obojicu. Ovi tipovi su ludi zbog primanja toliko štete. Ali mislim da bi ih obojicu pobijedio ako bi se tako borili protiv mene. Morate biti tehnički profinjeniji. Ne možete ići na čistu snagu i biti samo lopta za razbijanje. Ja bih takav meč protiv njih odradio poput matadora.'', rekao je prvi izazivač u lakoj kategoriji.

Za kraj, Dustin Poirier još jednom se osvrnuo na potencijalni odlazak u mirovinu.

''Ne odlazim iz sporta. Mlad sam čovjek i trenutno sam na vrhuncu.''

Linker
19. travanj 2024 21:18