UFC

Dustin Poirier smatra kako je Daniel Cormier idealan nasljednik Dane Whitea

Dustin Poirier i Daniel Cormier
 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov borac lake kategorije osvrnuo se na ulogu Dane Whitea u UFC-u

Iako Dana White nije MMA borac, niti je ikada bio, predsjednik UFC-a jedna je od prvih asocijacija na najjaču svjetsku MMA promociju. Davne 2001. godine braća Fertitta postavili su Whitea za predsjednika UFC-a. Unatoč brojnim kritikama, naročito kada su u pitanju plaće boraca, može se reći kako je Dana u suradnji s Fertittama napravio jako dobar posao jer UFC je sada zaštitno ''lice'' ovog sporta.

52-godišnji White i dalje obavlja svoj posao te trenutno nema naznaka o povlačenju s te pozicije. Ipak, radi se o velikoj odgovornosti i poziciju koja za sobom povlači veliki stres. Doći će vrijeme kada će Dana White odlučiti da je dosta, a tada će UFC imati težak zadatak da pronađu adekvatnu zamjenu.

UFC-ov borac lake kategorije Dustin Poirier u razgovoru s Patrickom Bet-Davidom osvrnuo se na Danu Whitea i njegove zasluge za rast cijele kompanije.

''Mislim da i Dana zasigurno ima malo zasluga zbog svojih marketinških sposobnosti i razmišljanja. Ali borilački sport se prodaje i sam po sebi jer je uzbudljiv. Teško je imati dosadnu borbu kada uzmemo u obzir sve varijable i načine za pobjedu i poraz.'', započeo je ''Diamond'', a zatim se dotaknuo uloge predsjednika UFC-a i potencijalnog nasljednika Dane Whitea.

''To je teško mjesto za popuniti. Nisam siguran, možda bi Daniel Cormier (bio najbolji kandidat)? Moguće da bi to trebao biti netko tko je bio u borilačkim sportovima. Ne znam koliko zna o poslovnoj strani, ali mislim da bi on bio odlično zaštitno lice kompanije.'', rekao je Poirier.

Daniel Cormier kao bivši UFC-ov prvak u dvama kategorijama zasigurno posjeduje određene reference da upravlja MMA promocijom. Međutim, kao što je Dustin naglasio, postoji i ona poslovna strana. Sve u svemu, White nije davao naznake povlačenja, no UFC-ovi čelnici jednog dana imat će težak i zanimljiv zadatak. Možda uvaže upravo Poirierov prijedlog.

Linker
16. travanj 2024 15:59