UFC

Dva borca otvoreno se ponudili Cerroneu kao zamjenski protivnici, jedan nije nikoga iznenadio

Donald Cerrone
 screenshot (YouTube, UFC)
Nešto više od tjedan dana preostalo je do UFC priredbe na kojoj bi trebao nastupiti Donald Cerrone

Nakon što je Diego Sanchez prekinuo svoju suradnju s UFC-om, u problemu se našao Donald Cerrone, borac protiv kojeg se Sanchez 8. svibnja trebao boriti. UFC je najavio kako će Cowboy ostati na programu UFC on ESPN 24 priredbe te kako će mu pronaći zamjenskog protivnika. Srećom po njih, neki su se krenuli javljati sami.

Prvi od njih nije nikoga iznenadio, budući da se radi o Kevinu Hollandu, borcu koji je već potvrdio kako je spreman prihvatiti svaku borbu kojoj svojim gabaritima odgovara, neovisno o terminu i protivniku. Nakon što je u kratkom vremenu upisao dva uvjerljiva poraza, prvo od Dereka Brunsona, a onda i Marvina Vettorija, Holland se želi okušati protiv nekoga tko ga sigurno neće rušiti i pet rundi doslovno zlostavljati u parteru.

"Istrčat ću dušu, spavat ću s na grijanje uključenom klimom u sauna odijelu. Ti si legenda i nemam ništa osim respekta za tebe. Cowboy Cerrone, rado ću uskočiti. Vjerojatno bih došao sa 79 kilograma, no ako ti treba netko da se provozamo, možda ti mogu pokazati par trikova. Nazovite me", objavio je Holland, označivši UFC-ove matchmakere, ali ne i Danu Whitea, koji nakon posljednje borbe baš i nije imao lijepih riječi za njega.

Nakon što je prošle godine postao tek treći borac u UFC povijesti koji je upisao pet pobjeda u jednoj godini, "Trailblazer" je s dva ovogodišnja nastupa postao čovjek koji je unutar najmanjeg vremenskog razmaka upisao sedam UFC nastupa. Za to mu je trebalo tek 11 mjeseci. Već nakon pretposljednje borbe otkrio je kako će idući nastup odraditi u velter kategoriji, no od ideje skidanja kilograma nakratko je odustao kad se pojavila ponuda za borbu protiv Vettorija. Spomenutoj namjeri se vratio, no još uvijek nije svoje tijelo doveo u stanje da u osam dana može svoju težinu spustiti na 77 kilograma.

Izazov je došao i od jednog borca koji ne bi imao problema sa skidanjem kilograma. To je Emil Meek, norveški borac koji je posljednji put nastupio u veljači prošle godine, dakle prije nego je Holland krenuo u svoj niz. Tada je poražen od Jakea Matthewsa, što mu je bio treći poraz u nizu. Pobjedu traži još od prosinca 2016. godine, kad je u UFC debiju savladao Jordana Meina.

"Kauboj protiv Vikinga. Izgubio si partnera za 8. svibnja, ali nema straha, Valhalla je ovdje. Ovo je daleko od nečeg osobnog, gledaj na to ovako. Svaki dan se protiv prijatelja borimo besplatno. Sad mi kažete da mogu zaraditi 50 tisuća dolara za borbu protiv prijatelja? Daaa, hajdemo! Nemam ništa osim respekta za tebe, Donalde ti to znaš. Pobjednik plaća pivo!", napisao je Meek.

Čini se da UFC zapravo samo treba odabrati protivnika za Cerronea, koji bi trebao nastupiti u sunaslovnoj borbi priredbe čija je glavna borba ovih dana postao okršaj između Michelle Waterson i Marine Rodriguez. Ove dvije borkinje UFC je angažirao nakon ozljede TJ-a Dillashawa, koji je priredbu trebao predvoditi borbom protiv Coryja Sandhagena, koja će tako biti pomaknuta za nešto kasniji datum.

Cerrone je već pet borbi bez pobjede, tako da se nalazi u vrlo nezavidnoj situaciji gdje bi mu imperativom trebala biti situacija u kojoj sudaca pri proglašenju podiže njegovu ruku.

Linker
19. travanj 2024 10:30